Σκέψου

Σκέψου

1ο Φεστιβάλ τηλεοπτικής μυθοπλασίας: Κάτι πρωτοποριακό συμβαίνει στα Ζαγόρια

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου η ορεινή Ήπειρος φιλοξενεί το πρώτο Zagori fiction days, ένα πρωτοποριακό εγχείρημα στο χωριό Βίτσα, ένα από τα χωριά στο Ζαγόρι της Ηπείρου.

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ με αντικείμενο τη διασκευή βιβλίων σε τηλεοπτικές σειρές μυθοπλασίας. Την παραγωγή και μυθοπλασία έχουν αναλάβει από κοινού δύο ΜΚΟ, η γαλλική οργάνωση Series Balkans και η ελληνική οργάνωση Επέκεινα Χώρα.

Οι συμμετέχοντες παραγωγοί, συγγραφείς και καλλιτέχνες του εγχειρήματος φιλοδοξούν να δημιουργήσουν έναν χώρο ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ τους, να προσελκύσουν επενδυτές και να διαμορφώσουν ένα νέο καλλιτεχνικό κίνημα που θα “παντρεύει” την μυθοπλασία με την παραγωγή.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν καταξιωμένα ονόματα επαγγελματιών της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, της τηλεοπτικής παραγωγής και διανομής, υψηλά στελέχη ευρωπαϊκών και διεθνών τηλεοπτικών σταθμών, πολιτιστικοί φορείς από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Μερικοί από τους συμμετέχοντες είναι ο πρώην διευθυντής τηλεοπτικής μυθοπλασίας της ARTE και του Φεστιβάλ FIPA, François Sauvagnargues, ο παραγωγός σειρών Netflix και HBO Nebosja Τaraba, η μυθιστοριογράφος και σεναριογράφος σειρών και τηλεταινιών Ingrid Desjours, ο ακαδημαϊκός, συγγραφέας και σεναριογράφος Θανάσης Βαλτινός, ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής, αλλά και ο ταλαντούχος συγγραφέας και σεναριογράφος Βαγγέλης Μπέκας.

Μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ εδώ.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email