Σκέψου

Σκέψου

Νόμιμη η άμβλωση στη Νότια Κορέα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Όπως  ανακοίνωσε το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστείας, η ασφαλής άμβλωση αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα πλέον και στη Νότια Κορέα:

Η άμβλωση δεν θεωρείται πλέον έγκλημα στη Νότια Κορέα όπου υπήρχαν νόμοι που την ποινικοποιούσαν για 67 χρόνια. Πριν από αυτό, οι γυναίκες και οι πάροχοι ιατρικών υπηρεσιών ερχόντουσαν αντιμέτωπες/οι με πρόστιμα, ακόμα και με ποινή φυλάκισης σε περίπτωση άμβλωσης.

Περίπου 50.000 γυναίκες και κορίτσια κάνουν αμβλώσεις στη Νότια Κορέα κάθε χρόνο – οι περισσότερες θεωρούνταν παράνομες. Τώρα όμως τόσο οι γυναίκες που επιθυμούν να προχωρήσουν σε άμβλωση όσο και εκείνοι/ες που τις βοηθούν, δεν μπορούν πλέον να τιμωρηθούν.

Οι ομάδες προάσπισης των γυναικείων δικαιωμάτων πέρασαν χρόνια προετοιμάζοντας και πραγματοποιώντας εκστρατείες για την αλλαγή αυτή. Η δουλειά τους όμως δεν έχει τελειώσει, καθώς παραμένουν ακόμα αρκετά εμπόδια στην πρόσβαση σε ασφαλείς αμβλώσεις στη χώρα, όπως οι περιορισμένες πληροφορίες σχετικά με τις αμβλώσεις και η έλλειψη κανονισμών που διασφαλίζουν την ασφαλή πρόσβαση στην άμβλωση,

Ο στιγματισμός εκείνων που χρειάζονται, παρέχουν ή βοηθούν με αμβλώσεις πρέπει επίσης να σταματήσει.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email