Σκέψου

Σκέψου

ΑΔΕΔΥ: Ελάχιστοι οι δημόσιοι υπάλληλοι σε τηλεργασία, αλαλούμ με τις ευπαθείς ομάδες

τηλεργασία

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Σε καταγγελίες προχωρά, με ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ, σχετικά με την υποχρεωτική τηλεργασία του 40% από το προσωπικό των υπηρεσιών.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως “σε ακατάλληλες συνθήκες συνεχίζει να εργάζεται η συντριπτική πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς αποστάσεις, χωρίς τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας, βγάζοντας στη σέντρα την κυβέρνηση για την υποχρεωτική τηλεργασία στο 40%. Την ίδια ώρα, η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων αποκαλύπτει ότι επικρατεί αλαλούμ ως προς τη χορήγηση αδειών στις ευπαθείς ομάδες.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ σημειώνει ότι η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την τηλεργασία «δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια εξαγγελία, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο» αφού στην πραγματικότητα, «πέραν των ευπαθών ομάδων που, έτσι κι αλλιώς, εκτελούσαν εργασίες “back office”, ελάχιστο ποσοστό του προσωπικού, τέθηκε σε καθεστώς τηλεργασίας».

Ταυτόχρονα, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι απαιτούνται ένα σωρό έγγραφα και παραπεμπτικά σημειώματα της υπηρεσίας, τα οποία δεν υπάρχουν, για τις άδειες στις ευπαθείς ομάδες. Αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, «οι άδειες να μην χορηγούνται ακόμα (τρανταχτό παράδειγμα στην εκπαίδευση) και να χρεώνονται στους εργαζόμενους κανονικές άδειες».

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., ουσιαστικά αποποιείται τις ευθύνες της και ταυτόχρονα τις μετακυλίει στον κάθε εργαζόμενο χωριστά» υπογραμμίζει η ΑΔΕΔΥ. Ζητά έτσι να υλοποιηθούν στο σύνολό τους οι εξαγγελίες για την τηλεργασία και τις άδειες στις ευπαθείς ομάδες. Επαναλαμβάνει δε τα αιτήματα για προληπτικά τεστ, που δεν γίνονται πουθενά στο Δημόσιο όπως αναφέρει, με την αυτονόητη εξαίρεση του υγειονομικού προσωπικού, και για παροχή άμεσα και δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους.

Πηγή: Libre

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email