Σκέψου

Σκέψου

Αφιερωμένη στο Ε.Σ.Υ. η φετινή 3η του Σεπτέμβρη

Επέτειος ίδρυσης ΠΑΣΟΚ αφιερωμένη στο Ε.Σ.Υ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τη σημαντικότερη παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ, έχει οργανώσει για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, το Κίνημα Αλλαγής, εμπλουτίζοντας έτσι τις αναμνήσεις και την ιστορία του με μια προγραμματική πρόταση που απαντά στο σήμερα.

Η Χαριλάου Τρικούπη, έχει ήδη βγάλει «στον αέρα» μία ψηφιακή καμπάνια για την 46η επέτειος ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ με τις εμβληματικές προσωπικότητες του κόμματος, που συντέλεσαν στην ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας και αναμένεται να αποτελέσουν έμπνευση για την αναγέννησή του σήμερα.

Η πολύ ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, που ωστόσο ανέδειξε τη σπουδαιότητα του Ε.Σ.Υ. και του κράτους πρόνοιας, έχει αναδιαμορφώσει την εκδήλωση που οργανώνει από καιρό η Χαριλάου Τρικούπη.

Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ., Παναγιώτης Βλάχος, δήλωσε στη Ματίνα Κοντού ότι «θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στο Περιστύλιο του Ζαππείου, όπου θα διοργανωθεί η εκδήλωση».

Για τη μέρα αυτή, ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι παρόντες και παρούσες θα είναι συνολικά 50 ιδρυτικά στελέχη, βουλευτές- ευρωβουλευτές και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμη, θα προβληθεί «ένα ντοκιμαντέρ-έκπληξη για την πορεία του Ε.Σ.Υ. από το 1981 μέχρι σήμερα, το οποίο θα δώσει “πάσα” στην Πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά που θα μιλήσει για την εξέλιξη και αναγέννησή του». Η εκδήλωση, εκτός από τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη και με τα νέα Μέσα Επικοινωνίας, αφού εκτός από τηλεοπτική κάλυψη, θα υπάρξει και ζωντανή μετάδοση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κινήματος.

«”Μπροστά στην αρρώστια και στο θάνατο, δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί” είχε πει στη ομιλία του τον Οκτώβρη του 1981 στην Αθήνα, ο Ανδρέας Παπανδρέου» θυμίζει ο κ. Βλάχος, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια». Για ένα σημερινό και εκσυγχρονισμένο Ε.Σ.Υ. ο κ. Βλάχος υπήρξε σαφής, απαντώντας όχι σε μία ακόμη ερώτηση, αλλά σε μία αδήριτη κοινωνική πια, ανάγκη: «Οι σοσιαλιστές βλέπουμε στο κράτος πρόνοιας τον αρμό που κρατά μια κοινωνία ενωμένη, αλλά και την βοηθά να αναπτυχθεί και να ευημερήσει. Ένα σύγχρονο, αποκεντρωμένο, εξοπλισμένο Ε.Σ.Υ., με έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία, είναι απαραίτητο για να θωρακιστούμε από κάθε μελλοντική υγειονομική κρίση, αλλά και να εμπεδώσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη στη βάση της κοινωνίας».

Τέλος, ο κ. Βλάχος, τόνισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, ως φυσική συνέχεια και εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ, προετοιμάζει την δική του πρόταση για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων «ώστε η οικονομική ανάπτυξη να συμβαδίζει με την κοινωνική δημοκρατία και αλληλεγγύη», καταλήγοντας ότι: «Αυτό ήταν πάντα το ΠΑΣΟΚ, κοιτούσε μπροστά, χωρίς στεγανά και παρωπίδες. Το ίδιο κάνει και το Κίνημα Αλλαγής. Με μνήμη, αλλά και πάθος για Αλλαγή.»

*Από τη στήλη “Παρατηρητήριο” (σελ. 27) της Κυρ. Kontra News

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email