Σκέψου

Σκέψου

Ακυρώνεται η ΔΕΘ για όλους, εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μητσοτάκης ΔΕΘ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Να διατηρήσει μάλλον ότι έχτισε με την αδιαφανή και πολυδάπανη λίστα Πέτσα, πασχίζει με νύχια και με δόντια η κυβέρνηση αφού όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, η ΔΕΘ μπορεί να ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα διεξαχθεί κανονικά σε περιορισμένο ακροατήριο.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Αριστοτελεία Πελώνη δεν ανέφερε το παραμικρό για τις -αντίστοιχα καθιερωμένες- ομιλίες των υπολοίπων  πολιτικών αρχηγών, γεγονός που αναντίρρητα γεννά ερωτηματικά και υποψίες αναφορικά με τις στοχεύσεις της κυβέρνησης.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι η πιο σημαντική γενική έκθεση στην Ελλάδα και αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους οικονομικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες όλων των Βαλκανίων και θα περίμενε κανείς όταν ακυρώνεται, να ακυρώνεται για όλους.

Η μονοφωνία του πρωθυπουργού εν προκειμένω, σίγουρα δεν χρειάζεται να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και από το πρωθυπουργικό του γραφείο.

Αναλυτικά τα όσα ανακοινώθηκαν νωρίτερα:

Έπειτα από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη με συναρμόδιους Υπουργούς, κυβερνητικά στελέχη και τον επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα και σε συνέχεια εισήγησης της Επιτροπής, αποφασίστηκαν τα εξής:

1ον: Η προγραμματισμένη για το διάστημα 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο Πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στη Θεσσαλονίκη με την καθιερωμένη ομιλία, που θα εκφωνήσει στις 5 Σεπτεμβρίου, σε περιορισμένο ακροατήριο.

2ον: Με βάση την πορεία και την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων αποφασίστηκε ότι από τις 17/8 για την είσοδο στην Ελλάδα καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό (PCR test), που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν, για όσους ταξιδεύουν με πτήσεις από τις εξής χώρες: Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία.

3ον: Σε ό,τι αφορά τα χερσαία σύνορα, από τις 17/8 καθίσταται υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ μοριακού ελέγχου (PCR test) για όλους τους εισερχόμενους από τα χερσαία σύνορα. Το τεστ θα πρέπει επίσης να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα. Η υποχρέωση προσκόμισής του συμπεριλαμβάνει επίσης τους Έλληνες πολίτες και τους έχοντες άδειες διαμονής. Το τεστ πρέπει να έχει διενεργηθεί στη χώρα προέλευσης και όχι στην Ελλάδα.

4ον: Από τις 16/8 μπαίνει πλαφόν στον επιτρεπόμενο αριθμό εισερχομένων από το συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς. Συγκεκριμένα, από τις 16/8 θα επιτρέπεται η διέλευση 750 ατόμων την ημέρα.

5ον: Αναστέλλεται σε ολόκληρη τη χώρα κάθε δημόσια εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι, περιλαμβανομένων συναυλιών και παραστάσεων.

6ον: Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές:
– Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email