Σκέψου

Σκέψου

Απειλές Μπαλάσκα για «τσαμπουκάδες σε πλατείες» και πιτσιρικάδες που «σπάσανε τα μούτρα τους»

Σταύρος Μπαλάσκας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Καταφανώς εκφοβιστική εναντίον της νεολαίας ήταν η τοποθέτηση του «συνδικαλιστή της αστυνομίας», Σταύρου Μπαλάσκα, ο οποίος ερωτηθείς για τις ενέργειες της αστυνομίας όσον αφορά τη τήρηση της εφαρμογής της μάσκας στους χώρους συνωστισμού και ειδικότερα στις πλατείες είπε πως «ο τσαμπουκάς της πλατείας δεν θα περάσει πάλι», για να προσθέσει πως «οι πιτσιρικάδες σπάσανε τα μούτρα τους και είδαν ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με την αστυνομία εάν δεν φοράνε μάσκα».

Με εκφοβισμούς και σπάσιμο του «τσαμπουκά» φαίνεται πως θα προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία σε ό,τι αφορά τους ελέγχους για τη τήρηση του μέτρου της εφαρμογής της μάσκας. Τουλάχιστον αυτό θα συμβεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αγαπητός των καναλιών και έκπτωτος συνδικαλιστής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας τη Πέμπτη στην ΕΡΤ και ερωτώμενος για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η αστυνομία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης της πανδημίας, ο Στ. Μπαλάσκας είπε πως η αστυνομία πραγματοποιεί ελέγχους.

Όταν δε, ρωτήθηκε τι προτίθεται να κάνει η αστυνομία για όσους συνωστίζονται στις πλατείες όταν κλείνουν τα μαγαζιά τα μεσάνυχτα, ο Στ. Μπαλάσκας απείλησε τη νεολαία λέγοντας συγκεκριμένα πως, «ο τσαμπουκάς της πλατείας δεν πρόκειται να περάσει πάλι. Πήγε να περάσει μια φορά, έγιναν τα δρώμενα πάνω στην Αγία Παρασκευή», είπε αναφερόμενος στην επίθεση από ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ στην άνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής τον Μάιο.

Ακόμη συνέχισε στον ίδιο απειλητικό τόνο σημειώνοντας πως «οι πιτσιρικάδες σπάσανε τα μούτρα τους και είδαν ότι με την Ελληνική Αστυνομία, δεν μπορούν να βρουν άκρη αν δεν φοράνε μάσκα».

Επιχειρώντας δε, να δώσει «εξηγήσεις» είπε ότι οι νέοι μη φορώντας μάσκα «μετατρέπουν τους εαυτούς τους σε υγειονομική βόμβα». Ωστόσο φρόντισε να δώσει το «μηνυμά» του, τονίζοντας πως «από εκεί και πέρα δε νομίζω ότι εναντι των Ελλήνων αστυνομικών, οι οποίοι είναι φορτισμένοι να κάνουν αυτή τη δουλειά κανένας πιτσιρικάς μπορεί να πάει στη πλατεία και να κάνει του κεφαλιού του. Ο τσαμπουκάς θα σπάσει δεν υπάρχει περίπτωση», είπε.

Τέλος κατέληξε αναφέροντας πως «δεν θα πεθάνουμε για κανέναν. Από εκεί και πέρα όμως, εμείς έχουμε σαφείς εντολές, σαφείς διαταγές, τις οποίες και θα εκτελέσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τις εκτελέσουμε».

Δείτε τη συνέντευξη ΕΔΩ από το 02:44:00

Επιθέσεις της αστυνομίας στις πλατείες

Χαρακτηριστικά για τα όσα φαίνεται να προαναγγέλει ο Σταύρος Μπαλάσκας, ήταν τα περιστατικά επιθέσεων στις πλατείες της Αγίας Παρασκευής και της Κυψέλης τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι τη Τρίτη 5 Μαΐου δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΡΑΣΗ, επιτέθηκαν στην άνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής, όπου περνούσαν τη βραδιά τους πολλοί νεολαίοι, ρίχνοντας χημικά και εξαπολύοντας κυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ επιτέθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης ξυλοφορτώνοντας και προσάγοντας πολλούς ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί αλλά και ανθρώπους που βγήκαν από τα σπίτια τους ακούγοντας τις φωνές των ανθρώπων που χτυπούσαν οι αστυνομικοί.

Πηγή: ThePressProject

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email