Σκέψου

Σκέψου

Απευθείας ανάθεση για αγορά μασκών σε αντιπροσωπεία… αμορτισέρ;

Σοφία Νικολάου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μία νέα και εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία έρχεται στο φως για την Γ.Γ.  Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου έπειτα και από την αποκάλυψη ότι πρόκειται να χρεώσει στο δημόσιο μέρος των διακοπών της

Σύμφωνα με την καταγγελία, κ. Νικολάου φαίνεται να πραγματοποίησε απευθείας αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (275.960) για μάσκες σε δύο εταιρείες, άσχετες με ιατρικό εξοπλισμό!

Οι αναθέσεις αυτές έχουν ύψος 275.960 ευρώ (228.960 και 47.000 ευρώ αντίστοιχα) και αφορούν μια εταιρεία εποχιακών ειδών και επίπλων κήπου, καθώς και μία αντιπροσωπεία… αμορτισέρ.

Την αποκάλυψη της σκανδαλώδους κίνησης αποκάλυψε νωρίτερα την Πέμπτη 30/7/20 ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης μέσω social media.

Λίγες μόλις ημέρες  νωρίτερα η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα έξοδα για την επικείμενη επίσκεψή της στο νησί, φάνηκε να μπερδεύει  τις ημερομηνίες, αποκαλύπτοντας ότι κάποιες από τις 9 ή 12 (;) μέρες της επίσημης «αποστολής» της στην Κω, αφορούν ιδιωτικό της ταξίδι.

Υπενθυμίζεται ότι το χρηματικό ένταλμα που φέρει την υπογραφή της, εγκρίνει ποσόν 3.895,58 ευρώ για τη μετάβαση της ίδιας και συνεργατών της για εννέα μέρες στην Κω, κατά το διάστημα από 6 έως 15 Αυγούστου, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς και να επιθεωρήσει τη φυλακή που βρίσκεται στο νησί.

Η κ. Νικολάου, προσπαθώντας να απαντήσει στην καταγγελία, ισχυρίστηκε ότι μόνο οι τρεις δικές της διανυκτερεύσεις θα καλυφθούν από το δημόσιο χρήμα και οι υπόλοιπες από προσωπικές της δαπάνες. Με άλλα λόγια, ότι οι υπόλοιπες 6 μέρες αφορούν ιδιωτικό της ταξίδι.

Ωστόσο, στο έγγραφο το οποίο υπογράφει η ίδια αναφέρεται ρητά ότι οι ημερομηνίες του επίσημου ταξιδιού της στην Κω είναι από 6 έως 15 Αυγούστου, δηλαδή διάρκειας εννέα ημερών και όχι τριών, ενώ η μετάβαση ακτοπλοϊκώς στο νησί με δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα τριών συνοδών ασφαλείας για την αποστολή της κ. Νικολάου θα διαρκέσει 12 μέρες (5-17.8.2020)!

Πληροφορίες από: Left και Εφημερίδα των Συντακτών

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email