Σκέψου

Σκέψου

Αρνείται στην έγκυο την επαναπρόσληψη

Βασίλης Κόκκαλης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλης δεν δέχθηκε να πάρει ξανά στο γραφείο του την υπάλληλο που απέλυσε, παρά την απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων που τη δικαίωνε. Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση στο Mονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Σήμερα κρίνεται από το Mονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση ανάκλησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη για την υπόθεση της εγκύου συνεργάτιδάς του την οποία απέλυσε πριν από έναν μήνα. Είχε προηγηθεί πριν από λίγο καιρό η απόφαση του ίδιου Πρωτοδικείου (σε αίτημα ασφαλιστικών μέτρων από την καταγγέλλουσα) που υποχρέωνε τον βουλευτή να την επαναπροσλάβει, χωρίς ο ίδιος να συμμορφωθεί με τη δικαστική απόφαση.

Το θέμα είχε αναδείξει η ιστοσελίδα της «Εφ.Συν.» («Καταγγελία απόλυσης εγκύου από βουλευτή», efsyn.gr, 26 Ιουνίου 2020). Γράφαμε τότε για την «άτακτη απόλυση» της συνεργάτιδας του κ. Κόκκαλη, η οποία ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσε πως κατά την περίοδο της απόλυσής της ήταν έγκυος και ζήτησε την επαναπρόσληψή της. Ο βουλευτής αρνήθηκε και κατηγόρησε την πρώην συνεργάτιδά του για «παραποίηση των γεγονότων που αφορούν τους αληθινούς όρους της συμφωνίας τους», η οποία -σύμφωνα με όσα υποστήριζε- προέβλεπε τη σύμβαση ορισμένου χρόνου (έως τις 8 Μαρτίου 2020). Παρ’ όλα αυτά στο αντίγραφο της σύμβασης της καταγγέλλουσας που έφερε την υπογραφή του βουλευτή ήταν «αορίστου χρόνου» και όχι ορισμένου.

Η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια και η καταγγέλλουσα κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγε να πιάσει δουλειά και πάλι στο γραφείο του βουλευτή στη Βουλή, αλλά ο κ. Κόκκαλης είχε δώσει εντολή να μην της επιτρέψουν την είσοδο.

Παρέμβαση ΚΚΕ

Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να υπάρξει παρέμβαση από το… ΚΚΕ και τον βουλευτή του Νίκο Καραθανασόπουλο, στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ώστε να λυθεί το θέμα. «Κάναμε παρέμβαση την περασμένη Δευτέρα στον πρόεδρο της Βουλής και του ζητήσαμε να μεριμνήσει για την έγκυο υπάλληλο καθώς πλέον υπάρχει και δικαστική απόφαση που τη δικαιώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, προσθέτοντας: «Ο πρόεδρος μας είπε ότι ο βουλευτής είναι υποχρεωμένος να την επαναπροσλάβει είτε πληρώνοντάς την από την τσέπη του είτε αλλάζοντας την υπάλληλο που έχει τώρα ως συνεργάτιδα. Μας είπε, μάλιστα, ότι θα παρέμβει σε αυτή την κατεύθυνση».

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email