Σκέψου

Σκέψου

Αστείοι λαϊκισμοί Βορίδη: Να απαντήσουμε με το Μουσείο Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μιλώντας στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο» ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης , Μάκης Βορίδης σημείωσε πως η Τουρκία φερόταν διαφορετικά όσο είχε ευρωπαϊκές φιλοδοξίες και προσανατολισμό. Για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί δήλωσε πως πρόκειται για μια «άθλια απόφαση», καθώς φαίνεται ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται πλέον να έχει καλές σχέσεις με οποιοδήποτε δυτικό κράτος και διεθνές σύστημα.

Φυσικά ο ίδιος ως άνθρωπος που φέρεται να έχει καλές σχέσεις με τον δυτικό κόσμο, δήλωσε πως ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν άμεσα και θα ήταν μια κίνηση «εξόχως συμβολική», έχει να κάνει με το μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη και τη μετατροπή του σε μουσείο μνήμης Γενοκτονίας του ελληνισμού.

«Θεωρώ ότι μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Φυσικά μάλλον ξεχνάει ότι το μουσείο του Κεμάλ ανήκει στο τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης και θα δημιουργούσε εν τέλει πρόβλημα και θα έφερνε διεθνή κατακραυγή κατά της Ελλάδας μια τέτοια επιλογή. Βέβαια δεν έχει δείξει λίγες φορές η κυβέρνηση πως ο άνευ ουσίας εθνολαϊκισμός είναι ο εύκολος δρόμος που ακολουθεί.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email