Σκέψου

Σκέψου

Αθώα τα 12 μέλη του «Ρουβίκωνα» που δικάζονταν σήμερα για σειρά παρεμβάσεων

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αθωώθηκαν και τα δώδεκα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» που δικάζονταν σήμερα για μία σειρά παρεμβάσεων.

Όπως μεταδίδει το ThePressProject, συνολικά 12 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας του «Ρουβίκωνα» είχαν παραπεμφθεί σε δίκη τον Ιούνιο του 2018 για μια σειρά παρεμβάσεων. Ωστόσο τότε η δίκη είχε αναβληθεί. Εν τέλει η υπόθεση εκδικάστηκε τη Πέμπτη, με τα 12 μέλη της αναρχικής συλλογικότητας να αθωώνονται. Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η συλλογικότητα, έκανε λόγο για κλιμάκωση της καταστολής εναντίον τόσο του «Ρουβίκωνα» όσο και ευρύτερα του κινήματος.

Κατέπεσαν στο δικαστήριο οι κατηγορίες εναντίον 12 μελών του «Ρουβίκωνα», που αφορούσαν σε σειρά παρεμβάσεων της συλλογικότητας, με τη δίκη να είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2018, ωστόσο είχε αναβληθεί.

Η συλλογικότητα σε ανακοίνωση-κάλεσμα που είχε εκδώσει για συγκέντρωση το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, υποστήριζε πως η δίωξη κατά των μελών της αποτελούσε «σκαλοπάτι» του κράτους για μια ευρύτερη δίωξη, εναντίον του αγωνιζόμενου κόσμου αλλά και της ίδιας της αναρχικής συλλογικότητας. Επίσης έκαναν λόγο για «πρόβα» συνολικής καταστολής της συλλογικότητας.

Οι υποθέσεις για τις οποίες κατηγορούνταν τα 12 μέλη της συλλογικότητας, αφορούσαν σύμφωνα με την ανακοίνωση του «Ρουβίκωνα» σε «παρέμβαση για χρηματισμό γιατρού, παρέμβαση για διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ σε νοικοκυριά, παρέμβαση στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη ως αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, παρέμβαση στην πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας κατά του πολέμου στην Υεμένη, παρέμβαση στα δικαστήρια Λάρισας για την υπόθεση απελευθέρωσης βιαστή Στρατιωτικού, παρέμβαση στην Turkish Airlines ως αλληλεγγύη στον κουρδικό αγώνα, παρέμβαση στο υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης, παρέμβαση στο πεντάγωνο».

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email