Σκέψου

Σκέψου

Brexit: Οι πολίτες της ΕΕ θα χρειάζονται διαβατήριο για να εισέλθουν στη Μεγ. Βρετανία

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Οι ταυτότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και της Ελβετίας δεν θα γίνονται δεκτές ως έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο για την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Οκτώβριο του 2021, ανακοίνωσε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση.

Το επικαιροποιημένο μοντέλο λειτουργίας των μετά-Brexit συνόρων ΕΕ-Βρετανίας που δημοσιεύθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τους κανόνες που θα διέπουν τα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ από την 1η Οκτωβρίου του  2021.

«Τα δελτία ταυτότητας είναι μεταξύ των λιγότερο ασφαλών εγγράφων που απαιτούνται στα σύνορα και ο τερματισμός της χρήσης τους θα ενισχύσει την ασφάλειά μας καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο επανακτά τον έλεγχο των συνόρων του στο τέλος της μεταβατικής περιόδου», ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση, με τα διαβατήρια μας να ξαναβγαίνουν από τα συρτάρια που ήταν καταχωνιασμένα επί πολλά χρόνια.

Από το νέο αυτό σχέδιο θα εξαιρούνται πολίτες της Ιρλανδίας και του Γιβραλτάρ. Το εν λόγω σχέδιο επιβεβαιώνει επίσης τα σχέδια να γίνει υποχρεωτικό για όλους τους οδηγούς φορτηγών – μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τον σχετικό κλάδο – να αποκτήσουν μαι ειδική άδεια πρόσβασης στη κομητεία του Κεντ αλλά και για τη διέλευση των καναλιών του Ντόβερ μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου του Brexit στις 31 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση αναφέρει ότι μια «εύχρηστη» διαδικτυακή υπηρεσία θα επιτρέπει στους μεταφορείς να ελέγχουν εάν έχουν τα σωστά τελωνειακά έγγραφα και να λάβουν άδεια πρόσβασης στο Κεντ. Η πρόταση, που υιοθετήθηκε από τον υπουργό παρά των πρωθυπουργώ Μάικλ Γκοβ τον περασμένο μήνα, συνάντησε εξαρχής την έντονη αντίδραση πολλών βουλευτών, με ορισμένους να δηλώνουν ότι η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με τη «δημιουργία συνόρων στην Αγγλία».

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email