Σκέψου

Σκέψου

Χάος στα Ελληνοαλβανικά σύνορα – Αποχώρησε ο ΕΟΔΥ λόγω εξάντλησης των τεστ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Καταστάσεις που αναδεικνύουν το μέγεθος της προχειρότητας και της επιπολαιότητας είναι αυτές που εκτυλίχθηκαν χθες από νωρίς το μεσημέρι στην Κακαβιά. Λίγο πριν την μία το μεσημέρι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποχώρησε από τον χώρο του Τελωνείου, επικαλούμενο προβλήματα στο σύστημα.

Ουδείς γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους αποχώρησε το κλιμάκιο αν και στα σύνορα φημολογείται έντονα ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των αντιδραστηρίων και η οδηγία που υπάρχει είναι να γίνεται συγκεκριμένος αριθμός δειγματοληψιών, όχι πάνω από χίλιες ημερησίως.

Απουσία ΕΟΔΥ, οι διελεύσεις έχουν σταματήσει με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν ακόμη οι ουρές στο αλβανικό έδαφος όπου πλέον συνωστίζονται χιλιάδες οχήματα και χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Ενδεικτικό είναι ότι ορισμένοι χρειάστηκε να περιμένουν πάνω από δέκα ώρες για να καταφέρουν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, του  Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει στην Κακαβιά καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή.

Εικόνες πριν την αποχώρηση του ΕΟΔΥ

Και μετά την αποχώρηση του ΕΟΔΥ

Πηγή: EpirusPost

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email