Σκέψου

Σκέψου

Διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας στο Βέλγιο μετά το θάνατο άνδρα σε έλεγχο

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ένα αστυνομικό τμήμα τυλίχθηκε στις φλόγες λόγω των επεισοδίων που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο προάστιο Σερμπέκ των Βρυξελλών. Αιτία για την διαμαρτυρία του κόσμου αποτέλεσε ο θάνατος ενός άνδρα κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου το Σάββατο.

Ένα αστυνομικό τμήμα πυρπολήθηκε, αλλά η φωτιά σβήστηκε προτού πάρει διαστάσεις. Δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, ενώ δύο συνάδελφοί τους τραυματίστηκαν στις επιχειρήσεις για την αποκατάσταση της τάξης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά τη διαδήλωση περίπου 500 ατόμων κοντά στο αστυνομικό τμήμα οπου είχε μεταφερθεί στις 9 Ιανουαρίου ο 23χρονος Ιμπραϊμά Μπ. Αστυνομικοί έκαναν έλεγχο το Σάββατο σε μία ομάδα ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί κατά παράβαση των μέτρων για τον κορωνοϊό που ισχύουν στο Βέλγιο.

Ο 23χρονος, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά συνελήφθη. Όταν έφτασε στο αστυνομικό τμήμα έχασε τις αισθήσεις του και λίγη ώρα άφησε την τελευταία του πνοή, στο νοσοκομείο. Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ανακοίνωσε η εισαγγελία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email