Σκέψου

Σκέψου

Δίκη Χρυσής Αυγής: Οι νεοναζί μαθαίνουν τις ποινές τους

Λεπενιώτη - Εφετείο

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη να ανακοινώσει τις ποινές για τους 57 καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Στα έδρανα της υπεράσπισης έχουν πάρει τις θέσεις τους περισσότεροι από τριάντα συνήγοροι, ενώ στην αίθουσα βρίσκεται όπως πάντα και η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα.

Παρόντες στη δικαστική αίθουσα είναι οι κατηγορούμενοι Αν. Μιχάλαρος και Χρ. Χατζηδάκης

Οι συγχωνεύσεις και το κρίσιμο ζήτημα

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, καθώς οι περισσότεροι καταδικασθέντες αντιμετωπίζουν ποινές για πολλαπλά αδικήματα.

Αυτό σημαίνει ότι η πρόεδρος θα ανακοινώσει τις ποινές για κάθε αδίκημα ξεχωριστά και στη συνέχεια θα ανακοινώσει και την συνολική ποινή που επιβάλλεται.

Σήμερα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, θα δοθεί ο λόγος πρώτα στην εισαγγελέα και στη συνέχεια στους συνηγόρους υπεράσπισης προκειμένου να επιχειρηματολογήσουν για το δικαίωμα των πελατών τους στην αναστολή.

Το κρίσιμο ζήτημα είναι εάν θα δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση και σε ποιους κατηγορούμενους. Όσοι αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα θα παραμείνουν εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Για τους υπόλοιπους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Μετά την ανακοίνωση των ποινών, τον λόγο παίρνει ξανά η εισαγγελέας

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης για τις ποινές η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, θα ανακοινώσει την πρότασή της για το κατά πόσο η έφεση που θα ασκηθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης έχει ανασταλτική δύναμη, πρόταση στην οποία θα τοποθετηθούν οι δικηγόροι.

Έξω από το Εφετείο είναι σε εξέλιξη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email