Σκέψου

Σκέψου

Δημήτρης Μυστακίδης: «Οι μουσικοί δεν είναι μηχανές αναπαραγωγής ήχων για την τέρψη του κοινού»

Δημήτρης Μυστακίδης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Σε όσους επέκριναν το αντιφασιστικό του κάλεσμα ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, απαντά με ανάρτησή του ο μουσικός Δημήτρης Μυστακίδης.

«Τα ίδια τα τραγούδια δίνουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα» αναφέρει για το αντιφασιστικό μήνυμα που έστειλε και το κάλεσμα στα δικαστήρια στις 7 Οκτωβρίου, από τη διαδικτυακή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

«Οι μουσικοί δεν είναι μηχανές αναπαραγωγής ήχων για την τέρψη του κοινού. Έχουν άποψη και ιδεολογία. Αυτό είναι το πακέτο. Δεν διαχωρίζεται» αναφέρει ο Δημήτρης Μυστακίδης απαντώντας σε όσους επέκριναν το αντιφασιστικό του κάλεσμα ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή.

Όπως επισημαίνει, τα ίδια τα τραγούδια δίνουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.

Η ανάρτησή του:

«Ανάμεσα στα πολλά που γράφτηκαν για την διαδικτυακή συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην οποία συμμετείχα, ήταν και κάποια παράπονα για την πρωτοβουλία που πήρα όταν μου δόθηκε το μικρόφωνο για να πω το τραγούδι μου.

Πριν ξεκινήσω, ανακοίνωσα το κάλεσμα για την συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη έξω από τα δικαστήρια, την ώρα που θα ανακοινώνεται η απόφαση για την δίκη της χρυσής αυγής.

Το σκεπτικό των παραπόνων ήταν ότι μια συναυλία δεν είναι ο χώρος για να γίνονται πολιτικές τοποθετήσεις και ότι οι ακροατές δεν είναι υποχρεωμένοι να ακούν τις πολιτικές θέσεις των καλλιτεχνών γιατί πολύ απλά μπορεί να μην συμφωνούν μ αυτές. Επίσης ότι η συναυλία είναι μια κατάσταση στην οποία έρχονται για να διασκεδάσουν και δεν υπάρχει χώρος για τίποτα άλλο.

Θα περιοριστώ μόνο σ’ αυτό.

Η παρακολούθηση (για τους ακροατές) και η συμμετοχή (για τους μουσικούς) σε μια συναυλία είναι μια αισθητική επιλογή. Και όπως όλες οι αισθητικές επιλογές, εμπεριέχεται σε ένα γενικότερο σύνολο πολιτικών αξιών.

Τα ίδια τα τραγούδια δίνουν ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα.

Η μουσική δεν είναι προϊόν μόνο για την διασκέδαση των μαζών.

Οι μουσικοί δεν είναι μηχανές αναπαραγωγής ήχων για την τέρψη του κοινού.

Έχουν άποψη και ιδεολογία. Αυτό είναι το πακέτο. Δεν διαχωρίζεται».

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email