Σκέψου

Σκέψου

Έχεις αίμα στα χέρια σου – Χτίζεις κόλαση για τις γυναίκες!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Συγκεκριμένα το  Δικαστήριο απαγόρευσε την «τεχνητή διακοπή της κύησης σε περίπτωση σοβαρής δυσπλασίας του εμβρύου». Ωστόσο, όπως καταγγέλουν οι αντιδρώντες το 98% των νόμιμων αμβλώσεων στην Πολωνία αφορά δυσπλασίες του εμβρύου

«Εχεις αίμα στα χέρια σου» και «Χτίζεις κόλαση για τις γυναίκες» έγραφαν τα πλακάτ πολιτών , που απευθύνονταν στον ισχυρό άντρα της χώρας.

«Η χθεσινή απόφαση είναι η πλήρης απαγόρευση της άμβλωσης στην Πολωνία. Το 98% των νόμιμων αμβλώσεων στην Πολωνία αφορά δυσπλασίες του εμβρύου», είπε  η Κριστίνα Κατσπούρα, η διευθύντρια της Ομοσπονδίας για τις Γυναίκες και τον Οικογενειακό Προγραμματισμό.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου προκάλεσε χθες την άμεση αντίδραση της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς, η οποία, σε ένα δελτίο τύπου, κατήγγειλε  «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τέλος, όπςω αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μίλησε, από την πλευρά του, για «πολιτική φαυλότητα».

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email