Έχεις αίμα στα χέρια σου – Χτίζεις κόλαση για τις γυναίκες!

Συγκεκριμένα το  Δικαστήριο απαγόρευσε την «τεχνητή διακοπή της κύησης σε περίπτωση σοβαρής δυσπλασίας του εμβρύου». Ωστόσο, όπως καταγγέλουν οι αντιδρώντες το 98% των νόμιμων αμβλώσεων στην Πολωνία αφορά δυσπλασίες του εμβρύου

«Εχεις αίμα στα χέρια σου» και «Χτίζεις κόλαση για τις γυναίκες» έγραφαν τα πλακάτ πολιτών , που απευθύνονταν στον ισχυρό άντρα της χώρας.

«Η χθεσινή απόφαση είναι η πλήρης απαγόρευση της άμβλωσης στην Πολωνία. Το 98% των νόμιμων αμβλώσεων στην Πολωνία αφορά δυσπλασίες του εμβρύου», είπε  η Κριστίνα Κατσπούρα, η διευθύντρια της Ομοσπονδίας για τις Γυναίκες και τον Οικογενειακό Προγραμματισμό.

Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου προκάλεσε χθες την άμεση αντίδραση της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντούνια Μιγιάτοβιτς, η οποία, σε ένα δελτίο τύπου, κατήγγειλε  «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Τέλος, όπςω αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μίλησε, από την πλευρά του, για «πολιτική φαυλότητα».