Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στο ΠΙΚΠΑ για 74 ευάλωτους πρόσφυγες

Έπειτα από τη χθεσινή προσωρινή αναβολή της εκκένωσης, η δήλωση του υπουργού Μετανάστευσης κι Ασύλου, Νότη Μηταράκη στα τέλη Σεπτέμβρη για την μεταφορά των ευάλωτων προσφύγων και μεταναστών από τη δομή του ΠΙΚΠΑ στη νέα Μόρια, το Καρά Τεπέ.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση είναι από τα ξημερώματα σε εξέλιξη στη δομή του ΠΙΚΠΑ, που πρόσφερε επί χρόνια ανθρώπινες συνθήκες διαμονής σε πρόσφυγες και μετανάστες, και η οποία αποκλείστηκε παντελώς από αστυνομικές δυνάμεις και στον χώρο μπήκαν 6 βαν για να μεταφέρουν τους 74 διαμένοντες.

Πιο αναλυτικά, όπως μεταδίδει το «Νησί», ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στις 6.30 σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο που λειτουργούν στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη από την οργάνωση «Lesvos Solidarity».

Οι διαμένοντες στη δομή ενημερώνονται ώστε να συγκεντρώσουν τα πράγματα τους και τους γίνεται γνωστό ότι άμεσα θα μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ.


Η όλη επιχείρηση γίνεται παρουσία εκπροσώπου της Εισαγγελικής αρχής.

Το γεγονός δρομολογεί τη διακοπή της λειτουργίας της δομής η οποία φιλοξενεί συνολικά 74 άτομα.

Οι λειτουργούντες τον χώρο διαφωνούν με την εκκένωση και αναφέρουν ότι το υπουργείο δεν προχώρησε σε διάλογο για τη δομή, αλλά καταγγέλλει ότι λειτουργεί υπό κατάληψη ενώ, από το 2012 υποδέχονταν αιτούντες άσυλο με τη συνεργασία των Αρχών.