Σκέψου

Σκέψου

Εκκενώνεται το ΠΙΚΠΑ – Διακόπτεται η λειτουργία της δομής φιλοξενίας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Στο χώρο «φιλοξενίας» του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ, που έχει εξελιχθεί στη νέα Μόρια, θα μεταφερθούν άμεσα και οι αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνταν στη δομή του ΠΙΚΠΑ.

Την πρόθεση της για άμεση μεταφορά των φιλοξενουμένων αιτούντων άσυλο στο δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πρώτης υποδοχής, όπως μετέδωσε το «Νησί».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επικαλείται το σάιτ της Λέσβου, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ανακοίνωσε σήμερα στους διαχειριστές της δομής του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη, την πρόθεση της να μεταφερθούν άμεσα όλοι οι φιλοξενούμενοι εκεί αιτούντες άσυλο, στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οργάνωση Lesvos Solidarity που δραστηριοποιείται στον χώρο του ΠΙΚΠΑ ζήτησε προθεσμία προκειμένου να ενημερώσει τους φιλοξενούμενους για την επικείμενη μετακίνηση.

Το γεγονός δρομολογεί τη διακοπή της λειτουργίας της δομής. Ας σημειωθεί ότι την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου με δήλωσή του στο «Ν» ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης είχε αποκαλύψει ότι «στις 31 Οκτωβρίου το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη δομή του ΠΙΚΠΑ θα αποχωρήσουν με ευθύνη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Άσυλου».

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email