Σκέψου

Σκέψου

Έλενα Ακρίτα: Αυτό δεν είναι πολιτική προστασία, αυτό είναι τηλεφώνημα στη γειτόνισσα

Έλενα Ακρίτα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Κριτική στη διαχείριση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τη σφοδρή κακοκαιρία που έχει πλήξει το Ιόνιο και τη Δυτική Πελοπόννησο, άσκησε με ανάρτησή της η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα.

Η κ. Ακρίτα με την αιχμηρή πένα της σημειώνει ότι η Πολιτική Προστασία, αντί να προτρέπει τους πολίτες που μένουν σε υπόγεια να μετακινηθούν σε φίλους και συγγενείς τους, θα έπρεπε να έχει διαμορφώσει ειδικά κατάλληλους χώρους, για την ασφάλεια των πολιτών.

Αναλυτικά, η ανάρτηση της κ. Ακρίτα:

Τι σημαίνει Πολιτική Προστασία για τον Νίκος Χαρδαλιάς εν όψει Ιανού; Σημαίνει κάτι φαιδρότητες τύπου αν μένετε σε υπόγεια, να πάτε σε συγγενείς ή φίλους. Σαν να μάς λέει, αν δεν έχετε συγγενείς και φίλους ας προσέχατε. Ας ήσασταν πιο κοινωνικοί τύποι έτσι πιο αλλεγκροι, πιο μπριοζοι. Όχι που κάθεστε και τσακώνεστε με το σόι για τα κληρονομικά. Καθίστε τώρα να πνίγετε για να μάθετε.

Τι σημαίνει πραγματικά πολιτική προστασία; Να βγει ο εκάστοτε Χαρδαλιάς και να ανακοινώσει στους πολίτες ποιοι χώροι έχουν οργανωθεί κατάλληλα για να τους υποδεχτούν. Κλειστά γήπεδα, δημαρχεία, σχολεία, αίθουσες εκδηλώσεων εξοπλισμένα με κρεββάτια, κουβέρτες, τρόφιμα και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Κι ανάλογα την περιοχή, το 112 να κατευθύνει τους κατοίκους στον αντίστοιχο χώρο.

Όλα τα άλλα τα κάνουμε και μόνοι μας. Δεν περιμένουμε τον Χαρδαλιά να μάς λέει άντε στο θείο ή την κουνιάδα σου. Αυτό δεν είναι πολιτική προστασία, αυτό είναι τηλεφώνημα στη γειτόνισσα.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email