Σκέψου

Σκέψου

Ελλάδα vs Βέλγιο: Η πολιτική της μάσκας!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η πρωθυπουργός Σόφι Βίλμες άθε Βέλγος πολίτης θα λάβει μια δωρεάν υφασμάτινη μάσκα προσώπου για τη φάση εξόδου από το lockdown του κορονοϊού. Μάλιστα, αυτό είχε ήδη συμβεί σε πληθώρα εργαζομένων από την Ισπανική κυβέρνηση στα μέσα Απριλίου.

Αντιθέτως, στην Ελλάδα η υποχρεωτική χρήση μάσκας -θα τιμωρούνται με πρόστιμο όσοι δεν φορούν- αποτελεί ατομική ευθύνη και έξοδο. Το κράτος καθίσταται με τον πιο φανερό τρόπο, ο διαχειριστής του προϋπολογισμού κάθε νοικοκυριού και επιβάλλει κανόνες στην αγοραστική συμπεριφορά, χωρίς όμως να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

Την ίδια ώρα, η πιο φθηνή επιλογή της υφασμάτινης μάσκας, είναι μία λύση αμφιβόλου ποιότητας, καθώς υπάρχουν αρκετές ενστάσεις εντός της επιστημονικής κοινότητας για την χρήση της. Όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας–Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να τεκμηριώνει οτι προστατεύει από τον κορονοϊό και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται.

Συνεπώς, ένα αναγκαίο, αλλά δυσβάσταχτο -για αρκετούς- κόστος επιβάλλεται χωρίς την παραμικρή οικονομική ενίσχυση. Η επιλογή αυτή, αναδεικνύει τις ανισότητες που υπάρχουν εντός της κοινωνίας αφού η προστασία των πολιτών θα εξαρτάται πλήρως από τις οικονομικές δυνατότητες.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email