Σκέψου

Σκέψου

Επικοινωνιακά σόου και “ατομική ευθύνη” δεν αρκούν στην μάχη με τον κορονοϊό!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Παρακολουθώντας την ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη επικοινωνιακού σόου στην μάχη κόντρα στον κορονοϊό. Εκτός από την παρουσία του με μάσκα σε έναν χώρο, που δεν υπήρχε λόγος να συμβεί, το μόνο που είχε επί τους ουσίας να ανακοινώσει ο υφυπουργός ήταν απαγορεύσεις και μέτρα που αφορούν μονάχα την ευθύνη των πολιτών.

Η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, η σύσταση της σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, ορισμένα μέτρα για μπαρ και τις θρησκευτικές τελετές, είναι λογικά μέτρα, όμως δεν αρκούν, ενώ μεταθέτουν την ευθύνη στον πολίτη αποκλειστικά. Κοινώς η εύκολη λύση.

Αντιθέτως θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη, ώστε να σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της χώρας, να γίνει αύξηση δρομολογίων, συντήρηση και συνεχή απολύμανση των οχημάτων, διάθεση δωρεάν μάσκας και ύπαρξη προσωπικού που να ενημερώνει τους πολίτες. Όμως αντί για προσλήψεις οδηγών, είδαμε ανάκληση αδειών των εργαζομένων, που δίνουν καθημερινά αγώνα σε αντίξοες συνθήκες.

Αντί να ενισχυθεί ουσιαστικά το ΕΣΥ και όχι μόνο στις ανακοινώσεις, με εξοπλισμό και προσωπικό στα αστικά κέντρα και τις τουριστικές περιοχές, αντί να αυξηθούν τα τεστ, αντί να υπάρχει αύξηση του προσωπικού σε υποστελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες, είδαμε απαγορεύσεις και μέτρα που επιβαρύνουν μονάχα τους πολίτες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email