Σκέψου

Σκέψου

Επιβεβαιώνεται η επακούμβηση της ελληνικής με την τουρκική φρεγάτα

Η φρεγάτα Λήμνος με το μικρό σημάδι στην πλώρη της από τη σύγκρουση με την τουρκική φρεγάτα κατά τη διάρκεια της κοινής ελληνογαλλικής άσκησης στην ανατολική Μεσόγειο

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα ότι υπήρξε επακούμβηση της Ελληνικής με την Τουρκική φρεγάτα, όπως αποδεικνύεται από τη φωτογραφία που δείχνει ότι η φρεγάτα Λήμνος φέρει ένα μικρό σημάδι στην πλώρη της από την μικρή της σύγκρουση με την τουρκική φρεγάτα κατά τη διάρκεια της κοινής ελληνογαλλικής άσκησης στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι πληροφορίες αυτές επαληθεύονται καθώς υπάρχει και φωτογραφικό υλικό, που αποδεικνύει ότι όντως έφτασαν η Ελλάδα και η Τουρκία μια ανάσα από το θερμό επεισόδιο ανάμεσα στα τουρκικά πολεμικά σκάφη που συνοδεύουν το Oruc Reis και στα σκάφη του ελληνικού πολεμικού ναυτικού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» το συμβάν προκλήθηκε από λάθος χειρισμούς του κυβερνήτη της τουρκικής φρεγάτας «Kemal Reis» που είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί πρόσκρουση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική, η οποία μετείχε κανονικά στη χθεσινή ελληνογαλλική άσκηση.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στον παραληρηματικό λόγο του Ερντογάν: «Σήμερα είπαμε “μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα”. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση». Αυτό το «συμβάν» αποκαλύπτει η Καθημερινή με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της στο φύλλο της την Παρασκευή: ένα «παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο» που συνέβη την Τετάρτη.

Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική που συμμετείχε κανονικά την Πέμπτη στα ελληνογαλλικά ναυτικά γυμνάσια. Οντως η «Λήμνος» εμφανίστηκε στις ασκήσεις με ένα μικρό σημάδι στην πλώρη της, χωρίς ωστόσο να έχει επηρεαστεί καθόλου το αξιόπλοο και το αξιόμαχό της. Σχολιάζοντας μάλιστα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τη γείτονα και τα οποία υποστήριζαν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιές ύστερα από «εμπλοκή» με το «Kemal Reis», αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην φρεγάτα “Λήμνος”», η φωτογραφία από τη συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX είναι ίση με χίλιες λέξεις».

Παραθέτοντας δε τη φωτογραφία του σκάφους εν πλω, οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα πως «προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν υπερβολικά από την άσκηση».

Σύμφωνα δε με την εφημερίδα «Εστία», η ελληνική φρεγάτα προκάλεσε ισχυρό ρήγμα στην πρύμνη του «Kemal Reis», που έπληξε το γόητρο της Τουρκίας. Μάλιστα η εφημερίδα κάνει λόγο και για σκληρούς διαλόγους ανάμεσα στον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Τούρκο ομόλογό του Γιάσαρ Γκιλέρ. Το θέμα αναδείχτηκε και από την ηλεκτρονική έκδοση των Times, που σε ανταπόκρισή τους από την Κωνσταντινούπολη εμφανίζουν τον Ερντογάν να απειλεί με αντίποινα.

Πηγή: Documento

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email