Σκέψου

Σκέψου

Έρευνα: «Κάτω από τη βάση» η Κεραμέως – Αρνητική η κρίση των πολιτών για το έργο της υπουργού

Κεραμέως

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Αρνητική εμφανίζεται η κρίση των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας, σύμφωνα με νέα έρευνα

Η έρευνα έδειξε ότι 2 στους 3 πολίτες που συμμετείχαν στην έρευνα της Aboutpeople για το News 24/7 αποτιμούν επικριτικά το κυβερνητικό έργο.

Όπως αναφέρει η έρευνα, η ιδιαίτερα αρνητική κρίση των πολιτών στον τομέα της Παιδείας δεν μπορεί παρά να χρεωθεί αποκλειστικά στις επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, και προσωπικά στη Νίκη Κεραμέως.

paideia.jpg

Αυτό που αξιολογείται από τους πολίτες είναι το πολιτικό σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, καθώς ψηφίστηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο για την Παιδεία στις 11 Ιουνίου.

Το νομοσχέδιο περιλάμβανε την επαναφορά της διάταξης για την αναγραφή της διαγωγής των μαθητών στα σχολικά απολυτήρια. Προέβλεπε ακόμη αντικατάσταση του εξεταστέου μαθήματος της κοινωνιολογίας με αυτό των λατινικών, την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων για τις εξετάσεις στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σειρά άλλων διατάξεων Επίσης ακολούθησε η διάταξη του περιορισμού των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη εκπαιδευτική κοινότητα. Κατά των ρυθμίσεων του τάχθηκαν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Πηγή: Alfavita

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email