Σκέψου

Σκέψου

Ευρωβουλή: Να μη χαθούν 22 εκατ. θέσεις στον τουρισμό – Η Κομισιόν να στηρίξει τον κλάδο

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Την προειδοποίηση ότι “ο τουρισμός στην Ευρώπη βρίσκεται υπό κατάρρευση και κινδυνεύουν 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας” έκανε η ειδική ομάδα Τask Force για τον Τουρισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία καλεί την Κομισιόν και τα κράτη-μέλη να “αναλάβουν πρωτοβουλίες και να διαμορφώσουν μια ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική για τον τομέα”.

H Task Force ζητάει ενιαία μέτρα σε όλη την ΕΕ για τα τεστ, τα ταξιδιωτικά έγγραφα, την καραντίνα, τα πρωτόκολλα υγείας για τις μεταφορές και τους δημόσιους χώρους, καλώντας επίσης σε συγκεκριμένες δράσεις για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως και τη θέσπιση κοινής πολιτικής της ΕΕ για έναν βιώσιμο τουρισμό.

Ο τουρισμός, ο οποίος απασχολεί 22 εκατομμύρια εργαζόμενους στην ΕΕ, βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Ειδικά για τα κράτη-μέλη που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Κύπρος, μεταξύ άλλων, η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην ειδική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτείνουν στην Κομισιόν να δεσμεύσει 300 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του πολυετούς προϋπολογισμού, ώστε να στηριχτεί αποτελεσματικά ο κλάδος.

Έλενα Κουντουρά: Όχι στις απολύσεις, ναι στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Στην παρέμβασή της στη συνεδρίαση,  η ευρωβουλευτής Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στην τεράστια οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας  των ταξιδίων και του τουρισμού, και δεδομένου ότι ακόμη και στα πιο θετικά σενάρια η κανονικότητα δεν θα επανέλθει το 2021, πρόταξε ως αναγκαία τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων για την επιβίωση τους.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε ότι “στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τo πρώτο σοκ της πανδημίας, απαιτήσαμε εγκαίρως, ήδη από την άνοιξη, τον συντονισμό του ανοίγματος των συνόρων ενόψει της τουριστικής περιόδου”.

Σημείωσε επίσης ότι “είχαμε προβλέψει ότι, χωρίς συντονισμό, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό”, ενώ άσκησε κριτική στην Κομισιόν, λέγοντας πως “έδειξε αδικαιολόγητη αδράνεια, με αποτέλεσμα μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες ταξιδιώτες και, δυστυχώς, την αναζωπύρωση της πανδημίας σε πολλές περιοχές της Ευρώπης”.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email