Σκέψου

Σκέψου

Φωτιά στη Κερατέα: Εκκενώνονται Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια και μικροί οικισμοί

Πυρκαγιά στην Κερατέα την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. EUROKINISSI

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε δασική έκταση στην Φέριζα, στον δήμο Σαρωνικού Αττικής.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των οικισμών Φέριζα, Ολυμπος, Μόγριζα, ενώ πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και στην Ανάβυσσο, αλλά και στην Παλαιά Φώκαια.

Δυστυχώς η φωτιά εξαιτίας και των θυελλωδών ανέμων πουπνέουν στην περιοχή, έχει εξαπλωθεί εντός του οικισμού της Φέριζας και περνάει από αυλές σπιτιών και οικόπεδα. Ενδεχομένως να έχουν ήδη προκληθεί φθορές σε κάποια σπίτια.
Από νωρίτερα έχει δοθεί εντολή εκκένωσης για την Φέριζα καιένα οικοτροφείο, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση έκρινε απαραίτητο να εκκενώσει καιτον οικισμό Όλυμπος.

Στο σημείο, μαζί με τις ενισχύσεις πλέον, επιχειρούν 40 άντρες της Πυροσβεστικής με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Αναβύσσου από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Καλυβίων, στορεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο, στην Λ. Αναβύσσου από ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Παντελεήμονος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Καλύβια, στην οδό Ολύμπου από το ύψος της Λ. Καλυβίων, στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου έωςτην συμβολή της με την Λ. Αθηνών-Σουνίου, στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψοςτης Λ. Καλυβίων, ρεύμα από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή των οχημάτων προςΑθήνα) και στην Λ. Αθηνών-Σουνίου από το ύψος του οικισμού Παλαιάς Φώκαιας στορεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή των οχημάτων προς Νέα Μάκρη).

Στην άλλη φωτιά της Αττικής και συγκεκριμένα στη Νέα Μάκρη, η φωτιά αφού ξεκίνησε από αναδασωμένο κομμάτι, σύντομα επεκτάθηκε και καίει δασική έκταση, χωρίς να κινδυνεύουν επί του παρόντος οικισμοί.

Μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν, συνολικά επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ.Διονύσου από το ύψος του Αγίου Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη, στην Λ. Διονύσου από την συμβολή της με την Λ. Καΐρη Θεόφιλου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη, στην Λ. Διονύσου από την θέση Ανατολή, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νέα Μάκρη προς Άγιο Πέτρο, καθώς επίσης στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου «414» στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη.

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει και νέα φωτιά αυτή την φορά σε χορτολιβαδική έκταση στην θέση Ζαγανιάρης Άνδρου. Στο σημείο επίσης πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι, επί του παρόντος όμωςδεν κινδυνεύουν οικισμοί. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 17 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: News 24/7

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email