Σκέψου

Σκέψου

Γαλάζια αριστεία (;) – Ερώτηση για το πτυχίο της Σοφίας Νικολάου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αίτημα κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας Κωνσταντίνου Μάρκου, προς τους υπουργούς Επικρατείας και Προστασίας του Πολίτη και θέμα «Τίτλος σπουδών αλλοδαπού Πανεπιστημίου της κ. Σοφίας Νικολάου, Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

«Σύμφωνα με το αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βιογραφικό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Γ.Γ. κ. Σοφία Νικολάου δηλώνει ότι το 1996 άρχισε τη φοίτησή της στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2001. Επίσης, στο ίδιο βιογραφικό αναγράφεται επί λέξει ότι «… το 2001, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία.».

Επειδή από την παραπάνω εξαιρετικά διφορούμενη, ασαφή και αόριστη αναφορά στο βιογραφικό της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου, δεν προκύπτει σαφώς ούτε η διάρκεια των σπουδών της, ούτε αν αυτή απέκτησε τελικά κάποιον τίτλο σπουδών από το ως άνω αναφερόμενο Γαλλικό Πανεπιστήμιο.Παρακαλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί να καταθέσουν στο σώμα:

Αντίγραφο τίτλου σπουδών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre της Γαλλίας, της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου».

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email