Σκέψου

Σκέψου

Γαλλία: Πρωθυπουργική κάλυψη στον υπουργό που κατηγορείται για βιασμό

Νταρμανέν

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Πλήρη κάλυψη πρόσφερε ο νέος Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, στον νέο υπουργό Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανάν, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό.

Τη στιγμή που ομάδες που μάχονται για τα δικαιώματα των γυναικών διαμαρτύρονται και κατεβαίνουν στους δρόμους, και εν μέσω ερωτημάτων για το αν ο πρόεδρος Μακρόν αθετεί τις υποσχέσεις του για ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ο Καστέξ επιλέγει να υποστηρίξει τον υπουργό, ο οποίος κτηγορείται για βιασμό.

Το 2017, η Σοφί Πάτερσον κατέθεσε μήνυση εις βάρος του Νταρμανάν, υποστηρίζοντας ότι το 2009 εκείνος χρησιμοποίησε τη θέση ισχύος του, ως μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, και την υποχρέωσε σε σεξουαλική επαφή. Η υπόθεση μπορεί να απορρίφθηκε από δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2018, ωστόσο το εφετείο του Παρισιού εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν έγινε επαρκής διερεύνηση των καταγγελλομένων.

Συνεπώς, η υπόθεση περνάει ξανά στα χέρια εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα ανοίξει ξανά η υπόθεση.

Ο νεοεκλεγείς Κάστεξ χθες, δήλωσε στο BFM-TV ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τον διορισμό του Νταρμανάν στο υπουργείο Εσωτερικών, αξίωμα στο οποιό προήχθη από υπουργός αρμόδιος για τον προϋπολογισμό.

«Αυτός, όπως όλοι οι άλλοι, έχει το δικαίωμα στο τεκμήριο της αθωότητας», δήλωσε ο Καστέξ.

Το προεδρικό γραφείο του Μακρόν, ο οποίος φαίνεται να αθετεί τις υποσχέσεις του για ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, ανέφερε πως η έρευνα «δεν αποτελεί εμπόδιο» για τον διορισμό του Νταρμανέν στην πολιτική ηγεσία της αστυνομίας και των άλλων σωμάτων επιβολής του νόμου.

Πρόκειται δηλαδή για τον επικεφαλής των σωμάτων επιβολής νόμων, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί κατηγορία για βιασμό!

Αυτό αναντίρρητα συνιστά ισχυρό δείγμα ότι το κράτος δικαίου τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email