Σκέψου

Σκέψου

Για «έγγραφη συμφωνία» με Γερμανία και Τουρκία κάνει τώρα λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ταγίπ Ερντογάν

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του που δημοσιεύεται στους Times, την Frankfurter Allgemeine Zeitung, και τη Le Monde, μιλά για «έγγραφη συμφωνία» με την Τουρκία, σχεδόν ένα μήνα μετά δηλώσεις που είχε κάνει ο σύμβουλος του Ερντογάν (στις 11 Αυγούστου στο CNN Turk), όπου μιλούσε για μυστικές διαπραγματεύσεις με παρέμβαση της Γερμανία μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας αλλά και για κοινή δήλωση στην οποία είχαν καταλήξει τα δύο ΥΠΕΞ.

times_printscreen

 

Έτσι, μάλλον ο Έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαιώνει στους Έλληνες πολίτες ότι οι δηλώσεις που είχε κάνει ο σύμβουλος του Ερντογάν στις 11 Αυγούστου στο CNN Turk, έχουν σίγουρα κάποια βάση. Χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε
στη συνάντηση στο Βερολίνο, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία υπαναχώρησε από αυτά που συμφωνήθηκαν, δηλώνοντας:

«Στη διάρκεια όλων αυτών έχω παραμείνει ανοικτός στον διάλογο. Όταν το Βερολίνο προσφέρθηκε να μεσολαβήσει, καθίσαμε καλόπιστα για να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος. Καταφέραμε ακόμη και να καταλήξουμε σε ”έγγραφη συμφωνία”. Το αποτέλεσμα ήταν να αποσυρθεί τελικά η Τουρκία, αποκαλύπτοντας ανεπίσημες αλλά απόρρητες συζητήσεις. Οι ελπίδες που συνεχίζω να τρέφω για την Τουρκία δεν μου αποκρύπτουν την πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε διάλογο, αλλά όχι υπό το καθεστώς εκβιασμού».

Ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο, οφείλει να ενημερώσει πρώτα τους Έλληνες πολίτες για αυτήν την έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία και να εξηγήσει τι περιλάμβανε η συμφωνία αυτή.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email