Σκέψου

Σκέψου

H Πολωνία «επιτίθεται» στους ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές της χώρας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Οι φίλοι μας και συνάδελφοι στην Πολωνία αντιμετωπίζουν εξωπραγματικά επίπεδα αστυνομικής σκληρότητας και βίας, καθώς και επιθέσεις που στηρίζονται από το κράτος.

“Χθες η LGBTQ ακτιβίστρια Margo συνελήφθη. Ο εισαγγελέας όρισε δίμηνη κράτηση όσο οι έρευνες εκκρεμούν. Κατηγορείται ότι έβαψε με σπρέι μπογιάς ένα αυτοκίνητο με ομοφοβικά banners το οποίο κυκλοφορεί στους δρόμους της Βαρσοβίας και μεταδίδει μηνύματα από μεγάφωνα, μεταξύ των οποίων και “οι gay είναι υπεύθυνοι για το 80% των περιστατικών παιδοφιλίας.”

Δύο μήνες κράτηση είναι το αυστηρότερο προληπτικό μέτρο, το οποίο δεν επιβάλλεται ούτε σε άτομα που κατηγορούνται για βιασμό.

Μία αυθόρμητη διαμαρτυρία ξεκίνησε στο δρόμο, την οποία η αστυνομία κατέστειλε χρησιμοποιώντας βια. 40 άτομα οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα . Θα δικαστουν μέσα σε 24 ώρες αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για εγκλήματα που δεν έκαναν. 8 αγνοούνται ακόμα και η αστυνομία αρνείται να αποκαλύψει που βρίσκονται. Οι αστυνομία δεν επιτρέπει να δουν δικηγόρους.

Την πολύ καλή μου φίλη Zosia, την έπιασε ένας αστυνομικός και την πέταξε στο έδαφος. Χτύπησε το κεφάλι της στο πεζοδρόμιο. Κρατείται ακόμα. Για 17 ώρες, η αστυνομία δεν επέτρεπε να την εξετάσει γιατρός.”

Julia Maciocha, Πρόεδρος του Pride της Βαρσοβίας

Marta Bogdanowicz

Πηγή: Avmag

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email