Σκέψου

Σκέψου

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε τρίωρη στάση εργασίας για την κατα-δίκη της Χρυσής Αυγής

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Τρίωρη στάση εργασίας ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ για τις 7 Οκτωβρίου, την ημέρα που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα  η δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, προκειμένου να μπορούν να μεταβούν στο Εφετείο Αθηνών και να δώσουν το παρών στην κορύφωση του αντιφασιστικού αγώνα της κοινωνίας.

Με ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζομένους να δώσουν το παρών στη λήξη της ιστορικής δίκης, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις πρακτικές των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής που «τρομοκρατούσαν και χτυπούσαν μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές» και ζητά η ποινή να είναι αντίστοιχη των πράξεων τους, ώστε «να μην πέσουν στα μαλακά».

Το κάλεσμα μάλιστα της επιτροπής «απαιτεί την καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής!».επισημαίνοντας, ότι ο κόσμος της εργασίας και τα συνδικάτα πρωτοστατούν στον αγώνα κατά των ρατσιστικών πολιτικών του διχασμού.

«Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία», σημειώνουν.

Όμως και στην ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα, ζητείται η παρουσία του κόσμου έξω από τον χώρο του δικαστηρίου, αναφέροντας ότι «7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος».

Η ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

«Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του. Για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες,συνδικαλιστές και αγωνιστές. Για να μην απαλλαγούν, ούτε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες.

Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης με τις φασιστικές συμμορίες, υπερασπίζοντας την ενότητα όλων των εργαζόμενων, ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές που έχουν στόχο να διασπάσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Μία μόνο θέση αξίζει σε ΟΛΟΥΣ τους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής: βαθιά μέσα στη φυλακή! Τυχόν αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών όλων μας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι του Λεκανοπεδίου, να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020, από τις 8:30πμ έως 11:30πμ και τους καλεί να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών, ώρα 9:30πμ.».

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email