Σκέψου

Σκέψου

Η αποστομωτική απάντηση της Κορτέζ στον Ρεπουμπλικανό που την αποκάλεσε «σκύλα»

Αλεξάντρια Οκάσιο - Κορτέζ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μία ηχηρή απάντηση στον μισογυνισμό έδωσε η Αλεξάντρια Οκάσιο -Κορτέζ, η νεότερη σε ηλικία γυναίκα εκλεγμένη στο Κογκρέσο, την οποία ο Ρεπουμπλικανός Τεντ Γιόχο τη Δευτέρα αποκάλεσε «σκύλα».

Πιο αναλυτικά, ο Ted Yoho σε μία δημόσια ομιλία του τη Δευτέρα, αποκάλεσε την Κορτέζ «σκύλα», με το νεότερο μέλος του Κογκρέσου, να απαντά αποστομωτικά, εκφράζοντας εκείνη τη στιγμή όλες τις γυναίκες!

Η Κορτέζ, κατά την διάρκεια ομιλίας της, την Τρίτη 21 Ιουλίου, είπε πως με τις δηλώσεις του αυτές ο Γιόχο απλώς έδωσε την άδεια να αποκαλούν με αυτό τον τρόπο τις κόρες του.

Χωρίς να υψώσει τον τόνο της φωνής της ούτε να καταφύγει και αυτή σε βρισιές, η Οκάσιο – Κορτέζ συγκλόνισε τις ΗΠΑ με τα λόγια της.

Χαρακτηριστικά, η ίδια είπε:

«Ο κύριος Yoho ανέφερε πως είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Είμαι δύο χρόνια μικρότερη από την πιο μικρή κόρη του. Είμαι και εγώ κόρη κάποιου. Ο πατέρας μου, ευτυχώς, δεν ζει για να δει πως συμπεριφέρονται στην κόρη του…

Η μητέρα μου όμως, αναγκάστηκε να δει όσα είπε για εμένα και είμαι εδώ για να δείξω στους γονείς μου ότι είμαι η κόρη τους και πως δεν με μεγάλωσαν για να ανέχομαι βία από κανέναν άντρα… Όταν κάνεις αυτό που έκανε ο κύριος Yoho στην οποιαδήποτε γυναίκα, δίνεις την άδεια σε κάθε άντρα να το κάνει στις κόρες σου.

Χρησιμοποιώντας αυτή την γλώσσα, μπροστά στον Τύπο, δίνει το δικαίωμα σε κάθε άντρα να την χρησιμοποιήσει ενάντια στην γυναίκα σου, στις κόρες σου, στις δικές σου γυναίκες και στέκομαι εδώ για να πω ότι αυτό είναι απαράδεχτο.»

Διαπιστώνοντας την έκταση που πήρε το γεγονός, ο Γιόχο τελικά απολογήθηκε.

 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email