Σκέψου

Σκέψου

Η ΕΛ.ΑΣ. αγοράζει τρεις νέους «Αίαντες» για… ευελιξία μέσα στα μικρά στενά!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μετά από τα εξοπλιστικά προγράμματα κόστους 31.000.000 ευρώ και την αγορά νέων μηχανών και οχημάτων, η ΕΛ.ΑΣ. προμηθεύεται τρεις νέους «Αίαντες», πιο «μικρά και ευέλικτα οχήματα» εκτόξευσης νερού, ώστε να χωρούν σε μικρότερους δρόμους των πόλεων και έτσι, να ακολουθούν διαδηλωτές!

Ο στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι τα οχήματα να μπορούν να κυκλοφορούν και σε πιο μικρούς δρόμους και να μην εγκλωβίζονται λόγω του όγκου τους.

Ο διαγωνισμός είναι έτοιμος και η ΕΛ.ΑΣ. θα ήθελε το συντομότερο δυνατόν να βρίσκονται στη διάθεσή της, σύμφωνα με δημοσίευμα του cnn.gr.

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία διαθέτει πέντε τέτοια οχήματα εκτόξευσης νερού, τα οποία κυρίως, όμως, μπορούν να επιχειρούν σε ανοιχτούς χώρους και κεντρικά σημεία. Όπως καθίσταται σαφές, ο στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μπορεί να εισέλθει με αυτά τα οχήματα σε περιοχές όπως τα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου, οι τρεις νέοι «Αίαντες» θα έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τους μεγαλύτερους, θα μπορούν να εκτοξεύουν και χρώμα ενώ στο «κόκπιτ» θα υπάρχει κάμερα, μίνι κοντρόλ και το πλήρωμά τους θα περάσει και αυτό ειδική εκπαίδευση από την εταιρεία που θα προμηθεύσει την ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email