Σκέψου

Σκέψου

Η Gudeta, προσφύγισσα αντιρατσιστικό σύμβολο στην Ιταλία δολοφονήθηκε άγρια

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μία προσφύγισσα από την Αιθιοπίας, που έγινε αντιρατσιστικό σύμβολο στην Ιταλία, σκοτώθηκε στο αγρόκτημά της, όπου εκτρέφει κατσίκες, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αστυνομία.

Ένας υπάλληλός της παραδέχτηκε ότι δολοφόνησε με σφυρί την άτυχη Agitu Ideo Gudeta, αφού πρώτα τη βίασε, ανέφερε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Η ιστορία της είχε τραβήξει το ενδιαφέρον,πολλών ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένου του Reuters, καθώς αποτελούσε ένα παράδειγμα που κατέρριπτε τα ρατσιστικά στερεότυπα για τους πρόσφυγες. Γεγονός, ιδιαίτερα σημαντικό σε μια περίοδο, που ο Σαλβίνι γνωρίζει διαρκή άνοδο.

Η Gudeta εγκατέλειψε τον τόπο που μεγάλωσε, την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, το 2010, μετά τη συμμετοχή της σε διαμαρτυρίες ενάντια στην «αρπαγή γης» από τις τοπικές αρχές. Συγκεκριμένα, εκατοντάδες ακτιβιστές τότε κατηγόρησαν τις αρχές της Αιθιοπίας ότι παραχώρησαν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις σε ξένους επενδυτές.

Φτάνοντας στην Ιταλία ως πρόσφυγας κατάφερε να δημιουργήσει την δική της επιχείρηση. Ξεκίνησε με 15 κατσίκες και είχε 180 έως το 2018 όταν έγινε γνωστή για την επιχειρηματική της δραστηριότητα. «Δημιούργησα το χώρο μου και έκανα κάτι που πραγματικά μου άρεσε», είχε πει στο Reuters. Ωστόσο, η ιστορία της τελικά δεν είχε αίσιο τέλος.

Με πληροφορίες απ’ το AlJazeera

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email