Σκέψου

Σκέψου

Η Κούβα και ο ιατρικός διεθνισμός!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Η Κούβα έστειλε περισσότερους από 200 γιατρούς στη Νότια Αφρική αυτό το Σαββατοκύριακο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Πιστή στον ιατρικό διεθνισμό, που εκείνη εισήγαγε, συνεχίζει να δείχνει αλληλεγγύη στη μάχη κατά του COVID-19. Η Κούβα έχει στείλει περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε περισσότερες από 22 χώρες.

Η Νότια Αφρική είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο στην αφρικανική ήπειρο, έχοντας καταγράψει 4.361 κρούσματα και 86 θανάτους, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής.

Οι Κουβανοί ήρωες με τις λευκές στολές ταξίδεψαν σε επαρχίες της Νότιας Αφρικής. «Οι καιροί αυτοί απαιτούν αλληλεγγύη και συνεργασία. Αν δράσουμε μαζί, μπορούμε να σταματήσουμε την εξάπλωση του κορονοϊού με πιο γρήγορο καιμε πιο οικονομικό τρόπο», δήλωσε ο πρέσβης της Κούβας στη Νότια Αφρική.

Οι δύο χώρες έχουν στενούς δεσμούς καθώς η Κούβα διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στον αγώνα κατά του Απαρτχάιντ και της κυριαρχίας των λευκών μειονοτήτων στη Νότια Αφρική, η οποία κράτησε μέχρι το 1994 όταν εξελέγη πρόεδρος ο ηγέτης στην μάχη κατά του Απαρτχάιντ, Νέλσον Μαντέλα.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email