Σκέψου

Σκέψου

Η Μπιγιόνσε καλεί τις ΗΠΑ να ψηφίσουν για «να διαλύσουν ένα ρατσιστικό και άνισο σύστημα»

Beyoncé

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ηχηρό ήταν το μήνυμα της Μπιγιόνσε ενόψει εκλογών στις ΗΠΑ, η οποία απηύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να ψηφίσουν «σαν να εξαρτάται η ζωή μας απ’ αυτό», κατά την φετινή τελετή των βραβείων BET, που είναι αφιερωμένα στους καλλιτέχνες και αθλητές που προέρχονται από την κοινότητα των μαύρων καθώς και άλλες αμερικανικές μειονότητες.

Η διάσημη τραγουδίστρια τιμήθηκε με βραβείο ανθρωπισμού και χρησιμοποίησε την ομιλία της για να καλέσει τους Αμερικανούς «να διαλύσουν ένα ρατσιστικό και άνισο σύστημα» στη χώρα, καθώς βαδίζει προς νέες προεδρικές εκλογές σε λίγους μήνες.

Το βραβείο το παρέλαβε από την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, τη Μισέλ Ομπάμα, η οποία υπογράμμισε την αφοσίωση της Μπιγιόνσε στη μαύρη κοινότητα, προτού την παρουσιάσει με το βραβείο, λέγοντας: «Μπορείτε να το δείτε σε ό,τι κάνει, από τη μουσική της που δίνει φωνή στη χαρά και στον πόνο των μαύρων, απ’ την ακτιβιστική της δράση που απαιτεί δικαιοσύνη για τις ζωές των μαύρων».

Επίσης, την επαίνεσε για τη βοήθειά της προς τους νέους καλλιτέχνες αλλά και την αποκήρυξη του σεξισμού και του ρατσισμού όποτε και όπου διαπιστώνει τέτοιες συμπεριφορές.

«Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους αδελφούς και αδελφές μου εκεί έξω που με εμπνέουν, καθώς αγωνίζονται για αλλαγή. Οι φωνές σας ακούγονται και αποδεικνύετε στους προγόνους μας ότι οι αγώνες τους δεν ήταν μάταιοι. Τώρα έχουμε ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να βρούμε την πραγματική μας δύναμη, και αυτό είναι να ψηφίσουμε», είπε.

«Σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε τη δράση, να συνεχίσετε να αλλάζετε και να διαλύετε ένα ρατσιστικό και άνισο σύστημα», είπε. «Υπάρχουν άνθρωποι που ποντάρουν στο να μείνουμε στο σπίτι κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών και των προκριματικών σε πολιτείες σε ολόκληρη τη χώρα. Πρέπει να ψηφίσουμε σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτό, γιατί έτσι είναι», πρόσθεσε.

Πληροφορίες από: Guardian

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email