Σκέψου

Σκέψου

Η NASA διορθώνει ένα ιστορικό σφάλμα και στέλνει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι

Σελήνη NASA

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ένα ιστορικό της σφάλμα, ετοιμάζεται επιτέλους να διορθώσει η NASA, αφού όπως ανακοίνωσε, ετοιμάζει αποστολή στο φεγγάρι, στέλνοντας όμως (και) την πρώτη γυναίκα που θα πατήσει σεληνιακό έδαφος.

Σημειώνεται ότι από τα 566 άτομα που έχουν πετάξει μέχρι σήμερα στο διάστημα, μόνο 64 ήταν γυναίκες! Και παρόλο που δώδεκα άτομα έχουν περπατήσει στην επιφάνεια της σελήνης, και τα δώδεκα ήταν άντρες. Τώρα αυτό, πρόκειται να αλλάξει για πάντα.

Η αποστολή λέγεται Artemis και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2024, όπου θα γίνει η εκτόξευση. Οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες στοχεύουν στην επιπλέον ανακάλυψη της επιφάνειας της σελήνης και της συλλογής ακόμη περισσότερων στοιχείων, με απώτερο σκοπό την επίτευξη του μεγαλύτερου βήματος για τον άνθρωπο, της αποστολής αστροναυτών στον Άρη.

Σαν σήμερα, στις 21 Ιουλίου, 51 χρόνια πριν, έγιναν τα πρώτα ανθρώπινα βήματα στο φεγγάρι. Στις 20 Ιουλίου 1969, το διαστημικό αεροσκάφος Apollo 11 προσεδάφισε στη σελήνη και λίγες ώρες μετά, στις 02:56 στις 21 Ιουλίου, ο Νέιλ Αρμστρονγκ , μαζί με τον πιλότο του αεροσκάφους, ‘Εντουιν Όλντριν, έκαναν τα πρώτα τους βήματα στη σελήνη.

Από την προσεδάφιση συλλέχθηκε ύλη, αλλά και υλικό τόσο φωτογραφικό, όσο και ηχητικό που είναι πλέον προσβάσιμα σε όλους, για να πάρουμε μία γεύση του διαστήματος.

Πληροφορίες από: Εφημερίδα των Συντακτών, Οneman

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email