Σκέψου

Σκέψου

Η ΝΔ κατακτά την κορυφή των τραπεζικών δανείων

ΝΔ δάνεια

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Σε μία ακόμη (αρνητική) πρωτιά επιδόθηκε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αφού σύμφωνα με νέα έρευνα, βρίσκεται στην κορυφή για τα τραπεζικά της χρέη!

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για μία πρωτιά όπως εκείνη με τα τεστ κορονοϊού, η οποία φυσικά και δεν ίσχυε, αλλά για μία αυθεντική πρωτιά!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η σελίδα  JoDi  και περιλαμβάνει τα δανειακά χρέη κομμάτων από πέντε χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ολλανδία) η χώρα μας φαίνεται να κατακτά την κορυφή των κομματικών δανείων, αφού το κυβερνών κόμμα της ΝΔ (με δανειακές υποχρεώσεις 309 εκ. ευρώ) καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ενώ το ΠΑΣΟΚ (με δανειακές υποχρεώσεις 254 εκ. ευρώ) τη δεύτερη.

Η έρευνα αυτή, περιέχει συγκεκριμένα στοιχεία για το ύψος των τραπεζικών δανείων 3ο περίπου κομμάτων σε: Ελλάδα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), Γερμανία (SPD, CDU, CSU, FDP, Die Linke, Greens), Ισπανία (PSOE, PP, IU, PNV, CDC, PSC), Ολλανδία (CDA, VVD, PvdA, SP, GroenLinks) και Πορτογαλία (PCP, CDS, PSD, PS).

Η απόκλιση των δύο πρώτων (ελληνικών) κομμάτων είναι τεράστια από τα υπόλοιπα καθώς το τρίτο στη σειρά κόμμα SPD (Γερμανία) χρωστάει 48.2 εκ. ευρώ, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση δύο κόμματα από την Ισπανία (PSOE: 40.2 εκ. ευρώ και PP: 22.5 εκ. ευρώ).

Το επόμενο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι σε αντίθεση με τα κόμματα των υπόλοιπων χωρών, –τα δύο πρώτα ελληνικά (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) φαίνεται να έχουν σταματήσει να εξυπηρετούν τα υπέρογκα χρέη τους, αλλά συνεχώς να προσθέτουν νέα ποσά δανεισμού. Στην ίδια κατάταξη, ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνει την 16η θέση.

Ο πίνακας με την κατάταξη των κομμάτων για τα δανειακά τους χρέη:
Τα στοιχεία για το ύψος των τραπεζικών δανείων των κομμάτων σε Ελλάδα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ), Γερμανία (SPD, CDU, CSU, FDP, Die Linke, Greens), Ισπανία (PSOE, PP, IU, PNV, CDC, PSC), Ολλανδία (CDA, VVD, PvdA, SP, GroenLinks) και Πορτογαλία (PCP, CDS, PSD, PS). Πηγή: JoDi
Παράνομο ξεχρέωμα από εκλογική χρηματοδότηση

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με έρευνα του Vouliwatch, τα προηγούμενα έτη, χρησιμοποίησε παράνομα το μέρος της εκλογικής του χρηματοδότησης (που προορίζεται μόνο για ερευνητικούς σκοπούς), ώστε να αποπληρώσει μέρος των δανείων της. Από το 2015 μέχρι το 2017, η ΝΔ έδωσε περίπου 1,2 εκατ. ευρώ για δάνεια αντί για τον σκοπό που προορίζεται η χρηματοδότηση.

Ωστόσο, το να πληρώνει η ΝΔ τα χρέη της με αυτόν τον τρόπο αυτό είναι παράνομο. Σύμφωνα με το νόμο, (αρθρ.1 παρ.5) το ποσό που λαμβάνουν τα κόμματα για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς» θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τέτοιους και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να τα επιστρέφουν.

Διαχειριστική αν-επάρκεια

Αν το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξυγίανση του κόμματος είχε αυτήν την απόδοση, ερωτήματα γεννά τι αποτελέσματα θα έχει το σχέδιό του για την εξυγίανση και ανάπτυξη της χώρας, καθώς η διαχείρισή του φάνηκε πλήρως ανεπαρκής.

Πληροφορίες από: JoDi

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email