Σκέψου

Σκέψου

Ιδεοληψία και αδιαφορία: Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με τα εγκληματικά της λάθη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Οι κλινικάρχες αρνούνται να δώσουν κλίνες στο δημόσιο γιατί δεν τους συμφέρει οικονομικά, παρότι άνθρωποι πεθαίνουν και το ΕΣΥ δεν αντέχει άλλο.

Του Δημήτρη Ραπίδη

Έφτασε η στιγμή που το κέρδος κάνει κουρελόχαρτο με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο τον όρκο του Ιπποκράτη. Έφτασε όμως και η στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα εγκληματικά της λάθη στο δημόσιο σύστημα Υγείας, επιλέγοντας να μην το ενισχύσει επαρκώς, ήδη από την άνοιξη, παρά το γεγονος ότι γνώριζε τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι ήταν ενήμερη για το δεύτερο κύμα που αναμενόταν και παρά το γεγονός ότι είχε την ομόθυμη στηρίξη της αντιπολίτευσης για να στηρίξει το ΕΣΥ με όποιον τρόπο απαιτείται — κάτι πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά στη χώρα μας.

Όσο για την γνωστή ερώτηση «δηλαδή άλλες χώρες και κυβερνήσεις πηγαίνουν καλύτερα;», η απάντηση είναι ναι, υπάρχουν χώρες που πηγαίνουν καλύτερα, είναι καλύτερα οργανωμένες, έχουν υιοθετήσει άλλο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Σλοβακία, η Σιγκαπούρη, η Νέα Ζηλανδία, μεταξύ άλλων, απλά δεν μαθαίνουμε για αυτές από τα MME. Αν δεν ψάξουμε δεν θα μάθουμε ποτέ τι γίνεται γύρω μας, γιατί η πληροφόρηση που δεχόμαστε από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης είναι περιορισμένη. Η λίστα Πέτσα έχει κάνει καλά τη δουλειά της σε αυτό το κομμάτι.

Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν και το μόνο που κινείται πλέον είναι οι δυνάμεις καταστολής. Όλα τα άλλα έχουν παγώσει. Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κάθε εργαλείο επικοινωνίας που έχει στη διάθεσή της, αγνοεί προκλητικά τις εκκλήσεις των γιατρών και αδιαφορεί για την αγωνία της κοινωνίας.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email