Σκέψου

Σκέψου

Ηλίας Κασιδιάρης: Είμαι αθώος, διεκδικώ να κριθώ εκ νέου χωρίς να πάω φυλακή

Κασιδιάρης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Στα πεντέμισι χρόνια της δίκης, ο Ηλίας Κασιδιάρης σήμερα μπήκε στη δικαστική αίθουσα για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν στην απολογία του), δηλώνοντας πως είναι αθώος και διεκδικώντας να μην εκτίσει την ποινή του!

Μάλιστα, ο χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, που έχει βιαιοπραγήσει δημόσια και αποδεδειγμένα διεύθυνε την εγκληματική οργάνωση που στέρησε ζωές, χτύπησε και τραμπούκισε, χαρακτήρισε βίαιους τους 20.000 αντιφασίστες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν την ημέρα της ανακοίνωσης έξω από το Εφετείο.

«Ήρθα ο ίδιος για να διεκδικήσω το δικαίωμα αναστολής στην εκτέλεση της ποινής μου», είπε και συνέχισε: «Είμαι αθώος και την αθωότητά μου δεν τη στηρίζω μόνο στη δική μου πεποίθηση. Τη στηρίζω και στην επτάωρη αγόρευση της κυρίας εισαγγελέως που επί οκτώ ώρες αγόρευε για την αθωότητά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

«Ήρθα να υποβάλλω το αίτημα αναστολής μέχρι την έφεση. Και για να διακηρύξω την αθωότητα μου. Επί οκτώ ώρες η εισαγγελέας έχει δηλώσει πως είμαι αθώος. Πληρώ όλες τις προϋποθέσεις , όταν προφυλακίστηκαν για ένα χρόνο και τότε τόνιζαν πως είμαι αθώος. Ομοίως και τώρα επιμένω πως για το αδίκημα που κρίθηκαν ένοχος ζητώ το δικαίωμα να πάω στο εφετείο. Εάν δεν την πάρω δεν θα έχω αυτό το δικαίωμα. Μέχρι να τελειώσει το εφετείο δυστυχώς θα έχω εκτίσει αυτή την εξοντωτική ποινή.

Για την ανεπανόρθωτη βλάβη, ξεκίνησα και πάλι την επαγγελματική ζωή μου, τη δουλειά μου. Για δεύτερη φορά θα είμαι στη φυλακή χωρίς να έχω το δικαίωμα μιας κρίσης σε δεύτερο βαθμό.

Η ποινή των 13 ετών με εξοντώνει σε κάθε επίπεδο. Έχουν ήδη παραβιαστεί όσα αναφέρει η ΕΣΔΑ. Δεν είναι δυνατόν να κρίνετε με 20.000 βίαιους διαδηλωτές έξω από την αίθουσα. Βγήκαν όλοι οι πολιτικοί και προανήγγειλαν την απόφαση και πίεσαν με τρόπο παράνομο.

Μη μου στερήσετε αυτό το δικαίωμα που δικαιούνται όλοι οι Έλληνες πολίτες. Ακούστηκαν τρανταχτά νομικά επιχειρήματα. Σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας υπήρξαν δικαστές και εισαγγελείς που είπαν πως είμαι αθώος».

Υπενθυμίζεται ότι μετά τους συνηγόρους των πρώην βουλευτών που επιχειρηματολογούν για να μην εκτίσουν ποινές οι εντολείς τους, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου θα προτείνει ποιοι δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Παρόντες οι πρώην βουλευτές Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email