Σκέψου

Σκέψου

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν με 10 σφαίρες Αφροαμερικανό με ψυχολογικά προβλήματα (Video)

δολοφονία του Αφροαμερικανού Walter Wallace Jr’s

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Αντί για γιατρό, σφαίρες προσέφεραν Αστυνομικοί σε έναν νεαρό Αφροαμερικανό με ψυχολογικά προβλήματα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Μία ακόμη φρικτή υπόθεση αστυνομικής δολοφονίας, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Νέο θύμα της αστυνομικής βαναυσότητας, ένας νεαρός Αφροαμερικανός με ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει μία μακρά τραγική λίστα αστυνομικής βίας στη χώρα, κυρίως με “προνομιακά” θύματα τους μαύρους, τα άτομα με ψυχικές ασθένειες και τους φτωχούς.

Για κακή του τύχη ο 27χρονος Ουόλτερ Ουόλας Τζούνιορ στη Φιλαδέλφεια, πληρούσε όλες τις παραπάνω τραγικές αστυνομικές προϋποθέσεις, κι έτσι έπεσε νεκρός από 10 σφαίρες αστυνομικών καταμεσής του δρόμου μπροστά στην οικογένειά του.

Όπως διαβάζουμε στην katiousa.gr, η ανατριχιαστική σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο, όπου οι αστυνομικοί εμφανίζονται με προτεταμένα τα όπλα κατά ενός άντρα που εμφανίζεται ανάμεσα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Λίγο μετά, ανοίγουν πυρ εναντίον του ρίχνοντας τον νεκρό στο έδαφος, ανάμεσα στα ουρλιαχτά όσων παρακολουθούσαν, ενώ ένας άντρας ακούγεται να φωνάζει “γιατί έπρεπε να του ρίξετε τόσες φορές;”. Μια ομάδα περικυκλώνει τους αστυνομικούς και μια γυναίκα χτυπιέται και φωνάζει εναντίον τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άντρας κρατούσε μαχαίρι και δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών να το ρίξει κάτω. Ωστόσο από το βίντεο, όπως σημειώνει και ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ δε φαίνεται καμία απόπειρα αποκλιμάκωσης της κατάστασης από τα όργανα της τάξης, ενώ κατά τον πατέρα του θύματος, ο γιος του αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Είναι η πολλοστή φορά εξάλλου μόνο φέτος που άτομα με διάφορες ψυχικές ή διανοητικές παθήσεις χάνουν τη ζωή τους μετά την αστυνομική επέμβαση, καθώς οι πυροβολισμοί κρίνονται μάλλον αποτελεσματικότεροι και φτηνότεροι από την παροχή εξειδικευμένης ιατρικής βοήθειας που χρήζουν αυτοί οι άνθρωποι.

Οι τοπικές αρχές υπόσχονται “πλήρη εξιχνίαση” του περιστατικού, ενώ μετά τη δολοφονία, 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο πάρκο Malcolm X για να διαμαρτυρηθούν για τη νέα έξαρση αστυνομικής βίας, με το σύνθημα “Κανένας μπάτσος καλός σε ένα ρατσιστικό σύστημα”. Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια και ένα περιπολικό πυρπολήθηκε, πριν το πλήθος διαλυθεί λίγες ώρες μετά.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email