Σκέψου

Σκέψου

Ήρεμος ο Ρουπακιάς επειδή… έμεινε όρθιος ο Φύσσας, ισχυρίστηκε ο συνήγορός του

Γιώργος Ρουπακιάς-απολογία

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Προκλητικά ήταν όσα ακούστηκαν και σήμερα, στην 458η ημέρα δίκης της Χρυσής Αυγής, από τον συνήγορο υπεράσπισης του δολοφόνου του Γιώργου Ρουπακιά, μετά την εισαγγελική πρόταση των ποινών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ρουπακιά, Οπλαντζάκης, σχολίασε κατά την τοποθέτησή του επί των ποινών την καταδίκη του εντολέα του για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Ο Φύσσας ήταν όρθιος και έμεινε όρθιος για κάποιο χρονικό διάστημα. Δηλαδή ο δράστης είδε ότι το θύμα ήταν όρθιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνη την ώρα ο Ρουπακιάς μπορεί να σκέφτηκε ότι δεν έχει πεθάνει το θύμα; Γι’ αυτό μπορεί να ήταν ήρεμος επειδή ήξερε ότι χτύπησε αλλά δεν σκότωσε κάποιον. Αρα είχε μια ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της δίκης
Μετά την αγόρευση της εισαγγελέως επί των ποινών ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επί των ποινών, οι οποίες διαρκούν πολύ λιγότερο από τις τοποθετήσεις τους επί των ελαφρυντικών.

Στη συνέχεια η έδρα θα αποσυρθεί για να συσκεφθεί και ακολούθως θα ανακοινώσει τις ποινές για κάθε κατηγορούμενο.

Κομβικής σημασίας είναι το εάν θα δοθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση και σε ποιους κατηγορούμενους. Όσοι αποκτήσουν αυτό το δικαίωμα σημαίνει ότι δεν θα οδηγηθούν στη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Για τους υπόλοιπους θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.

Πληροφορίες από: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email