Σκέψου

Σκέψου

Κάλεσμα στήριξης στις απολυμένες καθαρίστριες των σχολείων

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ανακοίνωση στήριξης και κάλεσμα σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου δημοσιεύει η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», για τις σχολικές καθαρίστριες του δήμου Αθηναίων, που απολύθηκαν λόγω μη επάρκειας της ελληνικής γλώσσας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πρόκειται για «ρατσιστικό αποκλεισμό», που συμβαίνει σε μία εποχή εξάπλωσης της πανδημίας και το υπουργείο Εσωτερικών επιμένει στο να μην βρίσκονται νέες λύσεις.

Οι μετανάστριες καθαρίστριες που εργάζονταν στα σχολεία έως και 22 χρόνια, αναφέρει η ανακοίνωση, αποτελούν απαραίτητη προσθήκη για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, που μετρά 225 ελλείψεις θέσεων. Η μη επαναπρόσληψή τους χαρακτηρίζεται ως ρατσιστική εμμονή αποκλεισμού τους και χρειάζονται τη στήριξη των σωματείων των εκπαιδευτικών, του ΕΚΑ και των δημοτικών παρατάξεων.

Τη συγκέντρωση πραγματοποιεί η Επιτροπή Απολυμένων Καθαριστριών σχολείων του Δήμου Αθήνας, στις 3μ.μ., έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Eπιμένουν στο ρατσιστικό αποκλεισμό των μεταναστριών καθαριστριών από τα σχολεία Θεοδωρικάκος-Λιβάνιος

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία, Δευτέρα 21/9. 3μμ, ΥΠΕΣ, Β.Σοφίας 15 με κάλεσμα της Επιτροπής Απολυμένων καθαριστριών σχολείων Δήμου Αθήνας

Οι μετανάστριες καθαρίστριες που αποκλείστηκαν από τις προσλήψεις στα σχολεία παρά το ότι δούλευαν ορισμένες ακόμη και 22 χρόνια συνεχόμενα είχαν την στήριξη του δημοτικού συμβουλίου το οποίο ζητάει την πρόσληψη τους χωρίς ρατσιστικούς αποκλεισμούς, με καταψήφιση από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, νυν και πρώην.

Η επιμονή του υπουργείου Εσωτερικών, του κ.Θεοδωρικάκου και του κ.Λιβάνιου να μην δοθεί λύση στο αίτημα επαναπρόσληψης των μεταναστριών καθαριστριών που απηύθυνε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας είναι μια άκαρδη ρατσιστική εμμονή. Γυρνάνε την πλάτη στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας σε μια περίοδο που η πανδημία εξαπλώνεται ραγδαία στην Αττική, συζητιέται ξανά η καραντίνα αλλά οι «ειδικοί» επιμένουν ότι τα σχολεία θα κλείσουν τελευταία!

Αρκετές από τις μετανάστριες καθαρίστριες ζουν και εργάζονται στη χώρα περισσότερα χρόνια της ζωής τους στην Ελλάδα, αφού έφυγαν νέες από την Αλβανία ή άλλη χώρα, έχουν οικογένειες, παιδιά που έχουν ιθαγένεια και σπουδάζουν στα πανεπιστήμια ή φοιτούν στα σχολεία. Κάποιες έχουν δουλέψει και θα μπορούσαν να πάρουν σύνταξη. Σχεδόν όλες έχουν υποβάλει χαρτιά για πολιτογράφηση και έχουν ακριβοπληρώσει παράβολα και αναμένουν…

Είναι απαράδεκτη η εμμονή στον ρατσιστικό αποκλεισμό.

Στο πλευρό των μεταναστριών καθαριστριών χρειάζεται να βρεθούν όλα τα σωματεία των εκπαιδευτικών που ήδη έχουν δηλώσει την στήριξη τους, το ΕΚΑ οι δημοτικές παρατάξεις που βρίσκονται στο πλευρό τους.

Τα σχολεία χρειάζονται επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, με μόνιμη και σταθερή απασχόληση ώστε να είναι καθαρά και να τηρούνται τα πρωτόκολλα για το περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο Δήμος της Αθήνας χρειάζεται άλλες 225 καθαρίστριες για να λειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Το ίδιο ζήτημα υπάρχει σε όλους τους Δήμους σε όλη τη χώρα. Οι περικοπές στις προσλήψεις για την καθαριότητα στα δημόσια σχολεία και μάλιστα με άρωμα ρατσισμού σκοτώνουν. Πάρτε τις πίσω τώρα, πάρτε άμεσα όλες τις απολυμένες καθαρίστριες που είχαν προσληφθεί πέρυσι από τις σχολικές επιτροπές, πάρτε όλο το προσωπικό που είναι αναγκαίο με μόνιμη και σταθερή απασχόληση.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email