Σκέψου

Σκέψου

Καμπαγιάννης: Συνειδητά χαμηλότερες ποινές από την εισαγγελέα – Ιδίως για τα επιμέρους κακουργήματα

Καμπαγιάννης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, έκανε ένα πρώτο σχόλιο στις προτάσεις της εισαγγελέως, Αδαμαντίας Οικονόμου, για τις ποινές των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών.

«Όπως αναμενόταν, η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών είναι ποινές μικρότερες των ανώτατων προβλεπομένων» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Ποινή κάθειρξης 13 ετών για την ηγεσία της Χρυσής Αυγής, δηλαδή για Μιχαλολιάκο, Λαγό, Κασιδιάρη, Παππά, Παναγιώταρο, Ματθαιόπουλο και Γερμενή και ισόβια κάθειρξη στον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, προβλέπει μεταξύ άλλων η εισαγγελική πρόταση της Αδαμαντίας Οικονόμου, που ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης.

Ακόμη, για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλλιεργατών η εισαγγελέας πρότεινε επτά έτη κάθειρξη σε όσους καταδικασθέντες έχει αναγνωριστεί ελαφρυντικό (4 στους 5) και δέκα έτη κάθειρξη στον Πανταζή Αναστάσιο που δεν του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων, εν αναμονή των αποφάσεων επί των ποινών από την έδρα, αναφέρθηκε στις προτάσεις της εισαγγελέως επισημαίνοντας ότι είναι συνειδητά χαμηλότερες.

Ολόκληρη τη δήλωση του:

Όπως αναμενόταν, η πρόταση της εισαγγελέως επί των ποινών είναι ποινές μικρότερες των ανώτατων προβλεπομένων.
13 έτη κάθειρξη για τους 7 διευθυντές (με ανωτατη ποινή 15 έτη κάθειρξης), 7 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες (με ανώτατη ποινή 10 έτη κάθειρξης), 5 έτη κάθειρξης για τους ενταχθέντες με ελαφρυντικά (με ανώτατη ποινή 6 έτη κάθειρξης).

Στην δολοφονία Φύσσα, εκτός του Ρουπακιά που προτείνονται ισόβια, στους συνεργούς χωρίς ελαφρυντικά 8 έτη κάθειρξης και στους συνεργούς χωρίς ελαφρυντικά 6 έτη κάθειρξης.

Στην απόπειρα δολοφονίας του Αμπουζίντ Εμπάρακ, 10 έτη κάθειρξης στον Πανταζή και 7 έτη κάθειρξης στους υπόλοιπους δράστες που έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά.

Στην υπόθεση του ΠΑΜΕ, αστείες ποινές 10 και 6 μηνών φυλάκισης.

Για τις συνέργειες και τις απόπειρες στις ανθρωποκτονίες, οι ποινές θα μπορούσαν να φτάσουν τα 15 έτη (την αναγνωρίζει αυτή τη δυνατότητα η εισαγγελέας προτείνοντας 10 έτη κάθειρξης στον Πανταζή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, δηλαδή άνω των 8 ετών, κατ’ άρθρο 83 περ. α’ ΠΚ).
Συνειδητά λοιπόν χαμηλότερες ποινές, ιδίως για τα επιμέρους κακουργήματα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι εισαγγελική πρόταση, δεν ειναι η απόφαση του δικαστηρίου.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email