Σκέψου

Σκέψου

Καπουτζίδης: Ζητώ συγγνώμη από τους διεμφυλικούς για τα τρανσοφοβικά αστεία του «Παρά 5»

Γιώργος Καπουτζίδης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ζήτησε συγγνώμη από τους διεμφυλικούς για τα «τρανσφοβικά αστεία» της σειράς «Στο Παρά 5», ενώ έστειλε και ένα μήνυμα προς τους γκέι εφήβους.

Ο ηθοποιός και σεναριογράφος θέλησε να απολογηθεί για κάποια αστεία της δημοφιλούς σειράς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στην εκπομπή «φλΕΡΤ» της δημόσιας τηλεόρασης.

Στις δηλώσεις του, παραδέχθηκε ότι χαιρόταν βλέποντας το «Παρά 5» που προβαλλόταν σε επανάληψη το προηγούμενο διάστημα «γιατί είχα αφήσει κάτι που έβλεπε ο κόσμος και περνούσε καλά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας».

«Είδα ωστόσο ότι είχα σε ένα επεισόδιο τρανσφοβικά αστεία μέσα, που εγώ δεν καταλάβαινα τότε ότι γράφω ένα τρανσφοβικό αστείο και δεν καταλάβαινα ότι αυτό μπορεί να στεναχωρεί έναν άνθρωπο. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για αυτό», είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης και συμπλήρωσε:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους διεμφυλικούς ανθρώπους της Ελλάδας γιατί τον αγώνα τους για να είναι αυτοί που είναι, για να βρουν τον εαυτό τους, για να γίνουν αυτό που θέλουν να είναι, εγώ το αντιμετώπισα με αστειάκια και χιουμοριστικά και το “αν έκοψες το όργανό σου”. Δεν είναι δουλειά κανενός να κάνει πλάκα με το φύλο του άλλου και με το τι θέλει να είναι», τόνισε και απευθυνόμενος στους διεμφυλικούς υπογράμμισε ότι «θέλω να ξέρουν ότι εκτιμώ αφάνταστα και στηρίζω τον αγώνα τους και των οικογενειών τους».

«Η ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε να ονειρεύομαι»

Με αυτή την αφορμή, ο Γιώργος Καπουτζίδης θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στα γκέι παιδιά και εφήβους, επειδή «ζούμε σε πολύ περίεργες εποχές και καταστάσεις και γίνονται τρομακτικά πράγματα και στην τηλεόραση και στον δημόσιο λόγο αυτή τη στιγμή».

«Επειδή θα ακούσουν πάρα πολλά αυτά τα παιδιά για το αν είναι αφύσικα, να μην ακούτε τίποτα παιδιά. Θέλω να ξέρετε ότι η δικιά μου ομοφυλοφιλία δεν με εμπόδισε ποτέ να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα. Φυσικά και με οδήγησε να είμαι λίγο πιο κλειστός, πιο φοβισμένος στην εφηβεία μου, αλλά δεν με εμπόδισε ποτέ να ονειρεύομαι. Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι δεν θα καταφέρω αυτά που θέλω στη ζωή μου. Ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα τα καταφέρω αν το ήθελα», τόνισε ο ηθοποιός και σεναριογράφος.

Παράλληλα έκανε αναφορά στους γονείς του, λέγοντας ότι ήταν «δύο υπέροχοι άνθρωποι, που μπορεί να μην τους ήταν το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο», αλλά η αγάπη τους για το παιδί τους ήταν πολύ ψηλά και το τι θα πει ο κόσμος πολύ χαμηλά.

«Μην ακούτε κανέναν, όλα θα πάνε ωραία. Μπορεί να ζοριστείτε. Αν βλέπετε ανθρώπους που σας την λένε, δεν χρειάζεται να κάνουμε παρέα με όλους, θα βρείτε ανθρώπους αργότερα με τους οποίους θα περάσετε πολύ ωραία και θα συνεννοηθείτε. Εγώ έτσι το αντιμετώπισα», συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους γκέι έφηβους.

Πηγή: t-zine

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email