Σκέψου

Σκέψου

Καρχιμάκης: Όποιος θέλει να ξανασυνεργαστούμε με τη ΝΔ δεν είναι καν προοδευτικός!

Μιχάλης Καχριμάκης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
«Ιστορικός, πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η δεξιά», επεσήμανε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής σε συνέντευξη που παραχώρησε.

«Αυτό με το οποίο είναι ανάγκη να ενισχυθεί το Κίνημα Αλλαγής και αν θέλετε, όλα τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, είναι ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα», παρατηρεί για το κόμμα του, τονίζοντας πως πρέπει «να επιχειρήσουμε να ανατρέψουμε με ένα διαρκή αγώνα το παγιωμένο δόγμα, ότι η οικονομία αποφασίζει, η πολιτική εκτελεί και η κοινωνία υποτάσσεται».

Σε ερώτηση εάν θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κύριος Καχριμάκης απάντησε τα εξής:

“Να τελειώνουμε με αυτό το σενάριο.

Ιστορικός, πολιτικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος είναι η δεξιά.

Όποιος μετά το λάθος της συγκυβέρνησης με την ΝΔ, που το πληρώσαμε, συνεχίζει να πιστεύει ότι υπάρχει προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία σε ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα, δεν είναι καν προοδευτικός, όχι σοσιαλδημοκράτης ή σοσιαλιστής.”

Έτσι δίνοντας σαφείς ιδεολογικές συντεταγμένες και υπερασπιζόμενος το προοδευτικό πρόσημο της παράταξής του, ο κ. Καχριμάκης ξεκαθάρισε που ανήκει ή που οφείλει να ανήκει σύμφωνα με την πολιτική του παρακαταθήκη, το Κίνημα Αλλαγής, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα στον κυβερνητικό διάλογο με τη Νέα Δημοκρατία.

Πληροφορίες από: iEidiseis

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email