Σκέψου

Σκέψου

Καταγγελία: Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας βεβηλώνει μνημείο της Εθνικής Αντίστασης

βεβήλωση μνημείου Καλογρέζας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Στην περίοδο του κορονοϊού, κάποιοι εργαζόμενοι του δήμου έβγαλαν τα 22 φυτεμένα εδώ και τέσσερα χρόνια κυπαρίσσια από τον ενιαίο χώρο δεξιά του μνημείου της Καλογρέζας. Τα 22 κυπαρίσσια ήταν μια συμβολική ένδειξη τιμής και μνήμης για τα 22 παλληκάρια που εκτελέστηκαν στο μπλόκο της Καλογρέζας από τους ντόπιους και ξένους φασίστες. Κάτω από κάθε δέντρο υπήρχε και μια επιγραφή με το όνομα του κάθε εκτελεσμένου.

Σύμφωνα με νέα καταγγελία που βλέπει το φως της δημοσιότητας, μετά τα Αλμυρίκια στο λιμανάκι της Εύβοιας, σειρά είχε το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στο Δήμο Νέας Ιωνίας, αφού εργαζόμενοι του δήμου έβγαλαν τα 22 φυτεμένα εδώ και τέσσερα χρόνια κυπαρίσσια από τον ενιαίο χώρο δεξιά του μνημείου της Καλογρέζας!

Όπως σημειώνεται, τα 22 κυπαρίσσια ήταν μια συμβολική ένδειξη τιμής και μνήμης για τα 22 παλληκάρια που εκτελέστηκαν στο μπλόκο της Καλογρέζας από τους ντόπιους και ξένους φασίστες. Κάτω από κάθε δέντρο υπήρχε και μια επιγραφή με το όνομα του κάθε εκτελεσμένου.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι τα δέντρα ξεριζώθηκαν και κάποια από αυτά, κάπου 10, σκορπίστηκαν στη γύρω περιοχή μεταφυτευμένα σε διάφορες θέσεις χωρίς τις πινακίδες με τα ονόματα των ηρώων και σε κάκιστη κατάσταση έτοιμα να ξεραθούν.

Σίγουρα οι εργαζόμενοι του Δήμου πήραν εντολή από την δημοτική αρχή – Δήμαρχο για να προχωρήσουν σε αυτήν την βέβηλη πράξη. Δε θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι η πρώτη φάση αυτής της κακοήθειας ήταν το να φύγουν τα δέντρα από τον ενιαίο χώρο, η δεύτερη να μαραθούν περιμετρικά και τέλος στο αρχικό σημείο να μπει κάποια βαρκούλα ή κανένα κιούπι με λουλουδάκια μυκονιάτικου ή βυζαντινού στυλ.

Οι δημότες που ακόμα έχουν μέσα τους κρίση ιστορική μνήμη και αισθητική σίγουρα δε θα ξαφνιάζονταν από τις πρωτοβουλίες της Δημάρχου αλλά αυτήν τη φορά ξεπέρασε κάθε φαντασία. Η δήμαρχος και η παράταξή της προσπάθησε να εξαφανίσει την ιστορική μνήμη. Μνήμη που όπως φαίνεται τους ενοχλεί εξαιρετικά.

Απαιτούμε και προτείνουμε σαν πολίτες την αποκατάσταση του χώρου στην αρχική του κατάσταση, με σεβασμό στην ιστορική μνήμη. Δημόσια συγνώμη προς τους πολίτες και τις οικογένειες των εκτελεσμένων. Να απολογηθεί η δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο και να γίνει αναζήτηση ευθυνών.

Πηγή: Katiousa 

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email