Σκέψου

Σκέψου

Καταγγελία: Μία ερώτηση και οι αστυνομικοί τους έστειλαν στο νοσοκομείο

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μία νέα καταγγελία αστυνομικής αγριότητας και αυθαιρεσίας που έρχεται να προστεθεί στις πολλές αντίστοιχες των τελευταίων μηνών, είδε χθες το απόγευμα το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά το Popaganda, το περιστατικό έλαβε χώρα χθες το μεσημέρι στα Σεπόλια, με πρωταγωνιστές αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και δύο 24χρονους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Popaganda:

Γύρω στις 14.00, οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν σταματημένοι στην συμβολή των οδών Κρέοντος και Αντιγόνης, όπου ο 24χρονος Α.Σ. πήγε να συναντηθεί με τον πατέρα του προκειμένου να του δώσει το μηχανάκι του. Την ίδια ώρα, ο φίλος του Β.Γ. βρισκόταν στον απέναντι φούρνο, για να πάρει καφέ. Ο Β.Γ. μάλιστα ήταν και εν ώρα εργασίας, καθώς δουλεύει ως ντελίβερι.

Σύμφωνα όσα μας είπε ο αδερφός του Α.Σ., Σ.Σ., υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα σε εκείνον και στους αστυνομικούς (ισχυρίζεται ότι τον κοιτούσαν «περίεργα» και τους ζήτησε τον λόγο). Η λεκτική διένεξη πολύ γρήγορα κατέληξε σε βία. Ο Σ.Σ., μας είπε πως έριξαν τον αδερφό του κάτω, του φόρεσαν χειροπέδες και τον χτυπούσαν με τα γκλομπ στα πλευρά και τα πόδια. Ο Β.Γ. βλέποντας τον φίλο του στο έδαφος να δέχεται τα χτυπήματα των αστυνομικών βγήκε από τον φούρνο και πλησίασε ζητώντας τους να σταματήσουν. Τότε, οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισαν να χτυπούν κι εκείνον, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Σ.Σ.. Το αποτέλεσμα φαίνεται στην εικόνα του αιμόφυρτου Β.Γ. από το παρακάτω βίντεο που τραβήχτηκε αργότερα στο ΑΤ Κολωνού όπου και προσήχθησαν.

(Το βίντεο περιέχει σκληρή γλώσσα):

Αφού οι δυο 24χρονοι μεταφέρθηκαν στο ΑΤ Κολωνού, κρατήθηκαν μέχρι τις 16.30 χωρίς να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες (παρότι ο Β.Γ. αιμορραγούσε) και μόνο τότε μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» όπου βρίσκονται ακόμα. Σύμφωνα με την οικογένειά του, ο Α.Σ. έχει εκδορές και μώλωπες, ενώ στον Β.Γ. έγιναν 9 ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του και θα του γίνει κι αξονική τομογραφία, ενώ σε αμφότερους θα γίνουν αιματολογικές εξετάσεις.

Προφανώς μετά την επιστροφή τους στο τμήμα, θα γίνει γνωστό αν θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι παρότι πολύς κόσμος μαζεύτηκε, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, στο σημείο του συμβάντος δεν θέλησαν να μας δώσουν επώνυμα τη δική τους μαρτυρία για το τι συνέβη.

Τα πλήρη ονοματεπώνυμα των εμπλεκόμενων βρίσκονται στη διάθεση της ιστοσελίδας, όπως σημειώνει.

Η βία και η αγριότητα, είναι οι μόνες απαντήσεις πλέον, όποια κι αν είναι η ερώτηση.

Πηγή: Popaganda

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email