Σκέψου

Σκέψου

Κοζάνη: Εισαγγελική παρέμβαση για το αλαλούμ με τα ετεροχρονισμένα κρούσματα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την έκρηξη κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη η διαχειριστική επάρκεια της κυβέρνησης και η αξιοπιστία του ΕΟΔΥ δέχονται για ακόμη μία φορά πλήγμα, αφού αποκαλύφθηκε ότι τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στην Κοζάνη αφορούν προηγούμενη χρονική περίοδο.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης για την υπόθεση της ετεροχρονισμένης δημοσίευσης κρουσμάτων Covid-19 στη λίστα του ΕΟΔΥ, που αφορούν την εν λόγω περιφερειακή ενότητα.

Η παρέμβαση εισαγγελέα, έρχεται έπειτα από αίτημα του περιφερειάρχη Δυτική Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη που την Τετάρτη σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την ετεροχρονισμένη δημοσίευση 49 κρουσμάτων της περιόδου Νοεμβρίου 2020 στα αποτελέσματα της 11ης και 12ης Ιανουαρίου 2021, ζήτησε να παρέμβει η Δικαιοσύνη προκειμένου να ερευνηθούν και να καταλογιστούν πιθανές ευθύνες όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

Στη μία το μεσημέρι, την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης πέρασε και ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ο οποίος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των προσώπων που διαχειρίστηκαν το θέμα του ελέγχου της καταγραφής και της ιχνηλάτησης των κρουσμάτων covid-19 στη γεωγραφική ενότητα της ΠΕ Κοζάνης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Πτολεμαΐδας.

Την Τετάρτη ο Γ. Κασαπίδης ζήτησε να διερευνηθεί εάν εξαιτίας αυτού του γεγονότος ελήφθησαν αποφάσεις που ζημίωσαν τους πολίτες της περιοχής μιας και η ΠΕ Κοζάνης βρίσκεται σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα τους τελευταίους 3,5 μήνες. Υπογράμμισε, δε, ότι θα πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, «εάν πολίτες που ήταν θετικοί στον ιό τον Νοέμβριο του 2020, για τους οποίους ο ΕΟΔΥ δεν ενημερώθηκε ώστε να προχωρήσει σε οδηγίες και σε ιχνηλάτηση του κάθε κρούσματος ξεχωριστά, λειτούργησαν εν αγνοία τους ως φορείς υπερμετάδοσης του ιού».

Υπενθυμίζεται ότι η Πτολεμαΐδα αλλά και η Κοζάνη είναι περιοχές που από τον Οκτώβριο βρίσκονται σε περιοριστικά μέτρα και από τον Δεκέμβριο σε αυστηρό lockdown.

Δείτε επίσης :

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email