Σκέψου

Σκέψου

Κριθαρίδης στη ROSA: Ο λαός δε θα λυγίσει από την κρατική τρομοκρατία

Μιχάλης Κριθαρίδης

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης μιλώντας στη ROSA άσκησε δριμεία κριτική στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το νομοσχέδιο κατά των διαδηλώσεων που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, αλλά και την άγρια αστυνομική καταστολή που έπνιξε τη διαμαρτυρία.

Η δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη στη ROSA:

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης πριν καλά καλά ψηφιστεί το χουντικό του έκτρωμα, φρόντισε να μας προϊδεάσει για το πως οραματίζεται τις διαμαρτυρίες των πολιτών εφεξής. Με δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται σε μια μαζικότατη πορεία, με χημικά, κρότου λάμψης, δακρυγόνα, ωμή βία και κυνηγητό των διαδηλωτών.

Ωστόσο ματαιοπονεί, ο λαός δεν θα λυγίσει, ούτε θα σταματήσει από τις άθλιες προβοκάτσιες και την κρατική τρομοκρατία. Δεν το έκανε 10 χρόνια τώρα με τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές και τον αυταρχισμό των κυβερνώντων.

Δεν θα το κάνει ούτε και τώρα με το 5ο μνημόνιο και τα χουντικά διατάγματα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη για τις διαδηλώσεις.»

Η επίσημη ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης, πριν καν ψηφιστεί το άθλιο τερατούργημα του για τις διαδηλώσεις, φρόντισε να προϊδεάσει το κίνημα και την κοινωνία για το τι θα επακολουθήσει με το χουντικό του νόμο.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί ποιος θα μας προστατέψει από αυτόν, έδωσε εντολή στις δυνάμεις καταστολής να διαλύσουν με χημικά, δακρυγόνα, ξύλο, κρότου λάμψης και κυνηγητό τη μαζικότατη σημερινή διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Η τρομοκρατία της κρατικής βίας και της καταστολής της ΝΔ δεν θα περάσει. Η τακτική είναι γνωστή και παγιωμένη από όλες τις μνημονιακές Κυβερνήσεις διαχρονικά, την έχουμε ξαναδεί και στα πρώτα μνημονιακά χρόνια με τους αγανακτισμένους, την είδαμε και αργότερα από την δήθεν Κυβέρνηση της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως τώρα μπαίνουμε επίσημα σε μια νέα εποχή, όπου πρώτα θα δέρνουν τους πολίτες και μετά θα τους φέρνουν Μνημόνια, κι όχι αντίστροφα όπως επί μια δεκαετία γινόταν.

Ο λαός όμως θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να αντιδρά στις βάρβαρες πολιτικές της τρόικας και της ολιγαρχίας δίχως σύνορα, όσους χουντικούς νόμους και χουντικές πρακτικές κι αν ξεθάψει και εφαρμόσει η Κυβέρνηση, όσες προβοκάτσιες κι αν στήσει για να σταματήσουν οι πολίτες τις κοινωνικές διεκδικήσεις.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το άθλιο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό της νομοσχέδιο και να σταματήσει τον προσφιλή της αυταρχισμό. Ο λαός, η κοινωνία και το κίνημα δεν θα σταματήσουν και δεν θα λυγίσουν με ή χωρίς τρομονόμους, με ή χωρίς χουντικά διατάγματα, με ή χωρίς χημικά, με ή χωρίς καταστολή και κρατική βία.»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email